čuo nešto od Boga
Foto: Pixabay

Utvrđivanje jeste li čuli nešto od Boga jest jedna od najtežih stvari s kojom se onaj koji vjeruje u Krista može suočiti u svom životu. Uz sve strahovanje i neizvjesnosti koje osjećamo svaki dan, ideja da smo nešto čuli upravo iz Božjih usta zvuči kao nemoguće nagađanje. Dakle, s tim na umu, Margaret Feinberg nudi četiri pitanja koja si možete postaviti i utvrditi je li ono što mislite da ste čuli od Boga.

  1. Je li ono što sam čuo u skladu s Božjom Riječi?

„Biblija je naše primarno mjerilo i filter za određivanje je li nešto od Boga.“

  1. Je li ono što sam čuo u skladu s mudrim savjetom?

„Bog stavlja ljude u vaš život uključujući pastore, pobožne mentore i kršćanske prijatelje koji će vam podijeliti mudrost i savjete.“

  1. Daje li mi ono što sam čuo osjećaj mira?

„Kao Isusov sljedbenik primili ste mir kojeg svijet jednostavno ne može spoznati. Mir… često djeluje kao rukohvat za naše živote, upozoravajući nas kada zakoračimo izvan savršene Božje volje ili kada kompromitiramo njegove zapovijedi.“

  1. Je li ono što sam čuo obavijeno ljubavlju?

„Kada dopustimo Božjoj ljubavi da prožima naše živote, shvaćamo da ne možemo drugačije nego hodati u poniznosti i ovisnosti o njemu. Ljubav od nas traži da tuđe potrebe stavljamo ispred svojih.

Dakle, sljedeći put kada mislite da ste čuli nešto od Boga, prođite kroz ova četiri pitanja i utvrdite dolazi li ono što ste čuli od Boga.

Izvor: Churchleaders.com; Prijevod: Vesna L.