Jesi li primio Duha od Boga?

»A mi nismo primili duha ovoga svijeta, nego Duha koji dolazi od Boga, da upoznamo darove koje nam Bog dobrostivo darova.« 1. Korinćanima 2,12

Dragi čitatelju, jesi li primio Duha od Boga kojim On upravlja s tvojom dušom? Potreba djelovanja Duha Svetog i u tvom srcu jasno se vidi iz ove činjenice, jer sve što je bilo učinjeno od Boga Oca i što je učinio Bog Sin ne bi nam koristilo, ako nam to ne otkrije Duh Sveti.

Što bi čovjeku vrijedilo učenje o milosti ako Duh Sveti ne uđe u njega? Milost je mrtvo slovo u mojoj svijesti dok me Duh Božji ne pozove iz tame u predivno svjetlo. U tom pozivu vidim i svoj izbor, a kako znam da sam pozvan od Boga znam i da sam izabran za vječnost. Zavjet je bio učinjen između Boga Oca i Gospoda Isusa Krista; no što znači za nas ovaj zavjet, ako nam Duh Sveti ne pruži blagoslov i ne otvori naša srca da ga primimo?

VIDI OVO: 6 načina na koje Duh Sveti pomaže vjernicima

Dakle, blagoslovi su iznad nas u Isusu Kristu, ali budući ih ne možemo dokučiti Sveti Duh nam ih daje i tako postaju stvarno naši. Blagoslovi zavjeta su slični mani iz oblaka, predaleki za ruku smrtnika, ali Duh Božji otvara nebeske prozore i dijeli nebeski kruh oko šatora Izraela. Savršeno Kristovo djelo slično je vinu čuvanom u skladištu, nevjera ga neće nikad steći, ni piti.

Duh Sveti nam puni čaše ovim dragocjenim vinom i tada ga pijemo. Bez Duha smo mrtvi u grijesima kao da nas Otac nikada nije izabrao, a Gospodin Isus nikada oprao svojom krvlju. Duh Sveti nam je neophodan za naše dobro. Živimo u ljubavi s Njim i strahujmo pri pomisli da ga ožalostimo.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!