Jeste li uistinu upoznali Boga?

Moguće je da muž živi sa ženom 50 godina, da jede za istim stolom i da dijeli istu rutinu s njom, ali da ju nikada istinski ne razumije. Na isti način, mi možemo ići u crkvu i čitati knjige o Gospodinu bez da istinski poznajemo svog Stvoritelja.

Boga upoznajemo tako što provodimo vrijeme u Njegovoj prisutnosti i čitamo ono što nam je otkrio o Sebi u Svojoj Riječi.

Na primjer, Matej 1,23 naziva Gospodina Emanuel što znači „Bog s nama”. Isus je obećao: „Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. (…) U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama ” (Ivan 14,18-20).

VIDI OVO: 4 karakteristike ljudi koji su upoznali Boga

Pismo Ga ujedno opisuje kao: „zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji” (Psalam 46,1). Bog nije neki udaljeni, budući spasitelj; On je ovdje i djeluje sada (Psalam 32,7). Bog je stijena na kojoj možemo naći zaklon, stabilnost i snagu (Psalam 62,2; Izaija 40,31).

Poznavanje Boga nije nešto što se dogodi automatski. Ono dolazi provođenjem vremena s Njim i kroz životni put posvećenja.

Ako ste znatiželjni u vezi Oca i želite Ga bolje upoznati, zaustavite se sada i zamolite Duha Svetog da vas vodi i uveća vam znanje.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!