Jesu li vaša srca i misli puni nemira?
Foto: Unsplash

Jesu li vaša srca i misli puni nemira, podijeljenosti, tjeskobe, straha i bojazni? Sve to danas možete zamijeniti mirom Božjim.

Imate li mir s Bogom? To je mir, Biblija kaže, koji „je iznad svakog razuma“ (Filipljanima 4,7). 

Ne postoji veza ni sa kim, koliko god oni bili divni, koja vam može dati taj mir. Bogatstvo i sve što posjedujete vam neće dati taj mir. Alkohol vam neće dati taj mir. Droga vam neće dati taj mir. Filozofija vam neće dati taj mir. Čak vam ni religija neće dati taj mir. 

Taj vam mir može dati samo Bog. No, kako sam često ponavljao, prije nego možete biti tako pomireni s Bogom, morate se pomiriti s Bogom. 

Trebate biti voljni reći: „Gospodine, dosta mi je borbe s Tobom. Umoran sam od bježanja od Tebe. Želim Te upoznati. Želim biti Tvoj prijatelj.“ 

VIDI OVO: Kome Isus daje svoj mir?

Apostol Pavao je napisao: „Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim“ (Rimljanima 5,10). 

Krist je preminuo za nas kada smo bili najgori, kada smo bili grešnici. To je nevjerojatna stvar. Nismo to ničime zaslužili. Zapravo, bili smo iznimno nemoćni i nesposobni oduprijeti se sotoni i činiti što je milo Bogu na bilo koji način. 

No Bog je poslao Svog Sina da umre za nas. Zašto? Zato što nas On voli i zato da se možemo pomiriti s Njim. No prvo morate ispuniti Božje uvjete: (1) priznati da ste grešni, (2) okrenuti se od tog grijeha, (3), pokajati taj grijeh i (4) zatražiti Isusa Krista da dođe u vaš život kako bi bio vaš Spasitelj i Gospodin. 

Jesu li vaše srce i um puni nemira, podijeljenosti, tjeskobe, straha i bojazni? Sve to danas možete zamijeniti mirom Božjim. Vjerujte u Njega, vjerujte Njemu i On će vam dati Svoj mir. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org