Jürgen Klopp: „Isus Krist je najvažnija osoba u povijesti”

Jürgen Klopp je jedan od najboljih trenera svijeta, a u nedavnom intervjuu je izjavio da je Isus Krist najvažnija osoba u povijesti.

Klopp je jedna od najvažnijih figura u svijetu sporta u svojoj rodnoj Njemačkoj, a stekao je veliko poštovanje i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

No uspjeh u nogometu nije najvažnija stvar u njegovom životu. Trener, rođen u Stuttgartu, tijekom intervjua koji je 2016. godine dao BBC-u rekao je: „Problem je što sam ja kršćanin. To, samo po sebi, nije problem, ali je problem, mislim, što i drugi ljudi isto mogu biti uspješni. No ako mene pitate o Liverpoolu, ja bih svake sezone volio nešto slaviti”.

Samo nekoliko tjedana nakon što je postao trener Liverpoola, Klopp je već pokazao volju otvoreno govoriti o svojoj vjeri u intervjuu sa BT Sportsom: „Kršćanin sam, moram reći, i vjerujem u Boga”.

„JA SAM U SENZACIONALNO DOBRIM RUKAMA”.

U Njemačkoj, Jürgen Klopp je dva puta osvojio Bundesligu s Borussia Dortmundom. Ujedno je došao do finala u Ligi Prvaka 2003. godine.

U intervjuu koji je do lokalnim njemačkim novinama Frankfurter Rundschau rekao je: „Biti vjernik, a ne željeti o tome pričati – ne znam kako bi to bilo izvedivo”.

VIDI OVO: Urugvajski nogometaš Cavani: Igram za Isusa kojemu želim dati svu slavu!

„Ako me netko pita u mojoj vjeri ja im dam informacije. Ne zato što tvrdim da sam neki misionar”.

„Kada pogledam na sebe i svoj život – a svaki dan si za to odvajam vrijeme – osjećam da sam u senzacionalno dobrim rukama”, dodao je, „I shvatim da je jako žalosno što drugi nemaju taj osjećaj sigurnosti – iako oni to ne znaju, naravno, jer bi ga inače tražili”.

U tom intervjuu je ujedno opisivao poteškoće s igranjem nogometa u nedjeljna jutra , kada je još bio tinejdžer, te kako je shvatio da ima dovoljno vremena preko tjedna kako bi se posvetio rastu u kršćanskoj vjeri.

„ISUS KRIST JE NAJVAŽNIJA OSOBA U POVIJESTI”.

U još jednom intervjuu s njemačkim medijima, Klopp je rekao: „Isus Krist je najvažnija osoba u povijesti. Za mene, to je lak odgovor”.

VIDI OVO: Lucas Moura: Nogometaš koji neustrašivo svjedoči vjeru u Isusa Krista

Nastavio je objašnjavati zašto vjeruje u Isusa: „Ta osoba dolazi na svijet, ima jasnu misiju, koju nije niti malo lako ostvariti”.

„Na kraju svog života, On je preuzeo sve grijehe na sebe te je pribijen na križ”. Zbog toga je Isusova smrt na križu „bila jedna od najvećih djela koje je ikada postignuto, jer je promijenilo sve”.

„Mi to ne moramo činiti moleći se za svoje grijehe, a to je velika utjeha”, dodao je.

NAJNOVIJE!