Lucas Moura vjera u Isusa Krista
Foto: Instagram

Lucas Moura je nogometaš koji na igralištu i izvan njega neustrašivo svjedoči svoju vjeru u Isusa Krista, svog Spasitelja i Gospodina.

“Bog je divan”, izjavio je napadač Tottenhama u intervjuu nakon što je odigrao najbolju utakmicu u karijeri. Lucas Moura je postigao tri gola u utakmici protiv Ajaxa u drugoj etapi polufinala Lige prvaka 2019. godine.

Brazilski je igrač postao heroj jer je u 96. minuti postigao ključni gol. Tottenham će odigrati svoj prvi finale Lige prvaka ikada 1. lipnja.

Odmah nakon pobjede, Lucas Moura je na Instagramu objavio biblijski citat: ”Ta Bogu ništa nije nemoguće!” (Lk 1,37)

Čvrsta vjera u Isusa Krista

Lucas Moura vrlo je otvoren po pitanju svoje kršćanske vjere. Kaže da su njegove nogometne vještine “dar koji mu je Bog dao“.

“Ne samo da vjerujem kako je to veliki Božji dar, već vjerujem da ako mi je dao taj dar, dao mi ga je zato što me želi koristiti u ovom okruženju, usred nogometa, On želi ispuniti neke Svoje namjere kroz nogomet ”, rekao je u intervjuu za internetsku stranicu xtheline.co.uk.

PROČITAJTE: 5 nogometaša koji otvoreno svjedoče vjeru u Krista

Njegovi nastupi kao nogometne zvijezde su važni, ali to mu nije najvažnije.

”Bez sumnje, svaki igrač želi biti poznat zbog svega što je radio na terenu, za utakmice, za naslove, i ja to želim. Međutim, također želim biti primjer, želim da me se pamti kao Božjeg čovjeka, osobe s dobrim stavom, vjerujem da je to najvažnije, karakter, dobar primjer osobe koja pomaže ljudima da pronađu Boga. Želim biti poznat zbog toga.”

Moura je postao predani sljedbenik Isusa Krista kada je igrao u Francuskoj za Paris Saint Germaino.

Cijela moja obitelj je praktički katolička, a takav sam bio i ja dok nisam napustio Brazil 2013. godine, gdje sam se smatrao katolikom, ali nisam prakticirao vjeru, nisam odlazio na mise, nisam činio ništa što bi me učinilo drugačijim, ništa”, ali “nakon što sam stigao u Francusku, susreo sam ljude koji su mi na vrlo jednostavan i mudar način ukazivali na Riječ Božju, Bibliju, govoreći mi više o Isusu“, rekao je Moura.

Tada sam počeo imati poteškoće, nedostajao mi je dom i Brazil o kojemu sam puno razmišljao. Počeo sam se zanimati za ono što su mi ti ljudi govorili pa sam krenuo s čitanjem Biblije i shvaćati Božju ljubav prema meni. Od tada sam počeo shvaćati poruku zbog čega sam se zaljubio u Bibliju i evanđelje Isusa Krista.”, rekao je Moura.