Jutarnja molitva Isusu
Foto: Unsplash

Predivna jutarnja molitva Isusu:

Dragi Gospodine Isuse, zahvaljujem Ti za ovaj novi dan, zahvaljujem Ti što i danas mogu vidjeti i čuti.

Osjećam se blagoslovljen jer me Ti razumiješ i opraštaš mi, što si napravio toliko puno za mene i nastavljaš me blagoslivljati svaki dan. I danas Te molim da mi oprostiš sve stvari koje ću reći, napraviti i misliti, a koje Ti nisu po volji. Već sad Te molim za oprost. Molim Te drži me danas daleko od svake opasnosti i zla.

Pomogni mi započeti ovaj dan s dobrim namjerama i beskrajnom zahvalnošću, drži moj um čistim tako da mogu slušati Tvoj glas, govori mi do granica moga uma tako da mogu prihvatiti svaku stvar bez da se žalim i plačem nad sobom te da razumijem da Ti sve kontroliraš.

Daj mi odgovore u teškim trenucima kad ostanem sam sa svojim ograničenjima, upotrebi me da vršim Tvoju volju, želim biti blagoslov za druge, drži me jakim da mogu pomagati slabe, podigni me iz mojih padova jer želim ohrabriti one koji se osjećaju izgubljeno.

Želim se u ovom trenutku zauzeti za sve one koji su izgubili put, za sve one koji se osjećaju osuđeni i željeli bi malo razumijevanja, za sve one koji Te ne poznaju prisno i za sve one koji uporno odbijaju vjerovati u Tebe.

Zahvaljujem Ti divni Gospodine jer znam da si Ti Bog koji mijenja ljude i situacije. Molim Te još za svu moju braću da mogu živjeti život pun mira, ljubavi i radosti, molim i za sve koji će slušati ovu molitvu tako da znaju da nijedan problem i okolnost nisu veći od Tebe moj jedini i ljubljeni Gospodine.

U ime Gospodina, amen.

S talijanskog preveo Arsen Duplančić