Naslovnica Molitve Jutarnja molitva: S ove četiri molitve možete započeti dan

Jutarnja molitva: S ove četiri molitve možete započeti dan

Jutarnje molitve koje vam mogu pomoći ako ne znate što biste molili na početku dana.

Jutarnja molitva bi trebala biti prve riječi kada se probudimo ujutro. Najbolje je započeti novi dan u razgovoru s Bogom.

Koja je korist od jutarnje molitve?

Možda ste to i primijetili, ali činjenica je da se sve stvari bolje odvijaju tijekom dana ako smo se na početku obratili Bogu za snagu i pomoć.

Ono što radimo ujutro ima velik utjecaj na naše izglede i raspoloženje tijekom ostatka dana.

Započinjanje jutra molitvom ojačava naš um, tijelo i duh osjećajem smirenosti, zahvalnosti i radosti koji nam pomažu u održavanju pozitivne perspektive kroz naše svakodnevne zadatke.

Uobičajeno je da se rastresemo, frustriramo ili žurimo, posebno ujutro, ali molitva Bogu i zahvaljivanje ubrzo nakon buđenja daje nam mir da bolje pristupamo svakom danu.

Puno je lakše uživati u svom životu kad svaki dan započinjemo hvaleći milost i darove koje imamo od Boga.

Jutarnja molitva treba biti naša svakodnevica. U nastavku donosimo četiri jutarnje molitve koje vam pomažu ispravno započeti novi dan.

Jutarnja molitva zahvalnosti

Jutarnja molitva zahvalnosti
Foto: Pixabay

Dragi Bože, hvala Ti za tvoju nevjerojatnu snagu i djelovanje u našem životu. Hvala ti za Tvoju dobrotu i za Tvoj blagoslov nad nama.

Zahvaljujem na Tvojoj velikoj ljubavi i brizi. Hvala Ti na Tvojoj žrtvi kako bismo imali slobodu i život. Oprosti nam kad ti se ne zahvaljujemo dovoljno, za ono što jesi, za sve što činiš, za sve što si dao.

Pomozi nam da ponovno usmjerimo pogled i srce na Tebe. Obnovi nam raspoloženje, ispuni nas svojim mirom i radošću. Volimo te i trebamo te, ovaj dan i svaki dan. Dajemo Ti pohvale i zahvale, jer samo Ti si dostojan! U Isusovo Ime, Amen. (Autorica: Debbie McDaniel; Izvor: Christianity.com)

Jutarnja molitva za proslavljanje Boga

Jutarnja molitva za proslavljanje Boga
Foto: Pixabay

Dobri nebeski Oče, hvala Ti za još jedan dan i za mnoge blagoslove u mom životu. Molim Te, pomozi mi da ostanem usredotočen na Tebe i da Te neprestano proslavljam jer si Ti najvažniji.

Molim Te da mi danas pomogneš, dragi Oče, da proslavim Tebe i Isusa Krista u onome što radim za druge, načinom na koji razgovaram s drugima u ljubavi, te da budem svijetlo i sol zamrlom i  trulom svijetu. Ovo Te molim kako bi se proslavilo ime nad svakim imenom, a to je Isus Krist. Amen.

Jutarnja molitva za svjedočenje za Isusa

Dobri Bože, molim Te, stavi ovu svoju veliku želju u moje srce kako nitko ne bi propao (2 Pt 3,9). I učini tu želju i mojom željom kako bih neustrašivo i hrabro drugima govorio o Tvom Ljubljenom Sinu, Isusu Kristu, da je On jedan i jedini put prema Tebi (14,6); da nema spasenja po ikom drugom (Dj 4,12); i da Isus nije jedan od mnogo puteva koji vode do Tebe, već jedan jedini (Iv 6,44). To je moja današnja molitva u ime slavnog Isusa Krista. Amen.

Jutarnja molitva za izbjegavanje grijeha

Molitva za izbjegavanje grijeha
Foto: Pixabay

Oče, o Sveti Bože, molim Te, pomozi mi izbjegavati grijeh i odupirati se današnjim iskušenjima kao što je Isus učio svoje učenike i „ne uvedi me u napast, nego izbavi me od Zloga!“ (Mt 6,13). Znam da se neprijatelju ne mogu oduprijeti bez Tvoje pomoći.

Slabašan sam pred zlim duhovima jer se ne borim protiv tijela i krvi, već protiv moćnih, zlih duhovnih bića koja čine sve kako bih ja posrnuo (Ef 6,12). Podsjeti me da se danas, ali i svakog idućeg dana naoružam Božjom opremom kako bih bio što sličniji Isusu (Ef 6,13-17). Molim Te to u ime Tvoga divnog Sina, Isusa Krista. Amen.

Zaključak

Prva stvar koju učinim je to da zahvalim Bogu na još jednom danu i na tome što mi još uvijek dopušta da živim, a zatim molim Boga da me upotrijebi na način kojim bih Ga proslavio.

Bog želi da Ga proslavljamo svojim riječima i djelima. I budući da znamo da je Božja volja za nas da Ga proslavljamo, mi izvršavamo Božju volju kada Ga nastojimo proslaviti, kada svjedočimo o Njemu i kada nastojimo živjeti živote načinom koji Njega raduje. (Autor: Jack Wellman; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Faithinthenews.com)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJI ČLANCI