NaslovnicaEvanđelje danaAko imadnete vjere, ništa vam neće biti nemoguće

Ako imadnete vjere, ništa vam neće biti nemoguće

Evanđelje dana za subotu, 12. kolovoza 2023. godine: Ako imadnete vjere, ništa vam neće biti nemoguće. (Matej 17, 14-20)

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Pristupi Isusu neki čovjek, padne pred njim na koljena i reče: »Gospodine, smiluj se sinu mojemu jer je mjesečar i zlo mu je. Često doista pada u oganj i često u vodu. Dovedoh ga tvojim učenicima i ne mogoše ga izliječiti.« A Isus odgovori: »O rode nevjerni i opaki! Dokle mi je biti s vama! Dokle li vas podnositi! Dovedite mi ga ovamo!« I zaprijeti Isus zloduhu te on iziđe iz njega. I ozdravi dječak toga časa.
Tada učenici pristupiše nasamo k Isusu i rekoše: »Zašto ga mi ne mogosmo izagnati?« Kaže im: »Zbog vaše malovjernosti. Zaista, kažem vam, ako imadnete vjere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: ‘Premjesti se odavde onamo!’, premjestit će se i ništa vam neće biti nemoguće.«

Evanđelje dana – komentar

Kakvu vjeru Gospodin očekuje od nas, osobito kada se susrećemo s padovima i kušnjama? Neizbježno postoje trenuci kada svatko od nas razočara druge ili razočara sebe kada doživi neku vrstu nazadovanja ili neuspjeha. U ovom evanđeoskom događaju Isusovi učenici ne uspijevaju izliječiti dječaka s epilepsijom. Isusov odgovor čini se strog, no ne izostaje ljubav i suosjećanje. Istodobno vidimo Isusovu užasnutost zbog nedostatka vjere učenika i njegovu brigu da udovolji potrebama ovog problematičnog dječaka i njegova oca. Jednom riječju Isus prekorava zlog duha koji je prouzročio nevolju ovog dječaka i govori duhu da nikada više ne uđe u njega.

Isus govori svojim učenicima da mogu “premjestiti planine” ako imaju vjere u Boga. Ako se molimo s vjerom, Bog će nam dati sredstva da prevladamo poteškoće i prepreke. Kada se susrećete s kušnjama i razočarenjima, kako reagirate? S vjerom i pouzdanjem u Isusa?

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Gospodine Isuse, pomozi mojoj nevjeri! Povećaj moju vjeru i pouzdanje u Tvoju Riječ i djelovanje. Daj mi ustrajnost, osobito u molitvi. I pomozi da Tvoju iscjeljujuću ljubav i istinu donesem onima koje susrećem. Neka se još mnogi izgubljeni obrate Tebi za spasenje od vječne kazne. Amen!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare