Brže mršavljenje zahtijeva radikalnu promjenu naših navika, a jedan od načina da dođete do željenog cilja je promijeniti jutarnje navike. 

Ako želite izgubiti nekoliko kilograma, neće vam pomoći samo nova dijeta ili vježbanje – barem ne dugoročno. Najvažnije je stvoriti navike i rutine koje su od ključne važnosti za to da vam izgubljene kile zaista i ostanu izgubljene. 

Donosimo neke jutarnje navike za brže mršavljenje. Ako ih prigrlite, one će postati dio vaše rutine, a vi ćete moći bolje regulirati svoju tjelesnu težinu. 

1. Pijte toplu vodu

Ako se vaš metabolizam po noći uspori, onda ga je jako važno probuditi na pravilan način kada se ustanete ujutro, a pijenje čaše ili dvije tople vode će to odlično učiniti. Možete čak dodati i sok od limuna i malo meda u toplu vodu, a moguće je dodati i malo jabučnog octa. Što god odaberete, crijeva će vam lakše raditi, a vi ćete se osjećati lakše i svježije. 

2. Vježbajte

Istegnite se, idite u šetnju ili lagano vježbajte najmanje 20 minuta ujutro. Ako niste početnik, onda je dobra opcija odlazak u teretanu ili izvođenje zahtjevnijih vježbi kod kuće ili vani. Ne samo da će vam se metabolizam ubrzati nego će vam dan započeti uz povećanu proizvodnju endorfina, hormona sreće. 

VIDI OVO: Kako ubrzati mršavljenje? Držite se ovih 10 pravila!

3. Sunčajte se

Vitamin D je iznimno važan za tijelo. On pomaže s kognitivnim funkcioniranjem, regulira raspoloženje, poboljšava funkcioniranje organa te vam može pomoći da se osjećate motiviranije. Sunčeva je svijetlost najbolji izvor vitamina D tako da je odlično ujutro otići van kako bi ostali motivirani i mogli nastaviti vašu rutinu gubljenja kilograma bez manjka vitamina D.  

4. Otuširajte se u hladnoj vodi

Hladan tuš možda nije ugodan, ali su mnoga istraživanja pokazala da aktiviraju masno tkivo. Hladan tuš ujutro će vam pomoći pri bržem sagorijevanju masti te će ujedno ubrzati vaš metabolizam. 

VIDI OVO: Đumbir i limun: Čudotvoran napitak za brže mršavljenje

5. Pravilno doručkujte

Ujutro je jako važno da jedete puno proteina, dijetalnih vlakana iz hrane kao što su jaja, svježe voće te orašasti plodovi. Ujedno se preporuča da pojedete i nešto zdravih ugljikohidrata kao što su zobene pahuljice, kruh s orašastim plodovima, musli i sl. Dobro se najedite ujutro kako biste preko dana jeli što manje. 

6. Pripremite si pravilne obroke za dan

Jednostavno nije dobro neprestano jesti vani kada želite izgubiti kilograme tako da si kod kuće ponekad pripremite glavna jela koja će sadržavati zdravu hranu. Odličan izbor su salate, orašasti plodovi, svježe voće, kuhano povrće i slične namirnice koje ćete grickati tijekom dana kada ogladnite. 

Nije potrebno mnogo za gubljenje kilograma, samo malo upornosti i predanosti.