Kad bismo znali posljedice grijeha, nikada ne bi učinili taj korak
Foto: Business photo created by yanalya - www.freepik.com

Kad bismo znali posljedice svoga grijeha prije nego podlegnemo iskušenju, koliki od nas ne bi nikada učinili taj korak!

Na vrhuncu svoga velikog grijeha, David je molio:

“Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, po velikom smilovanju zbriši moje bezakonje. Operi me svega od moje krivice, od grijeha me mojeg očisti. Bezakonje svoje priznajem, grijeh je moj svagda preda mnom … Odvrati lice od grijeha mojih, izbriši svu moju krivicu. Čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni” (Ps 51,3-5.11-13).

Njegov grijeh odveo ga je dalje od Božjega lica nego što je ikada mogao zamisliti da bi mogao otići. Najveća bol njegova života došla je tijekom tog razdoblja kad je bio daleko od Božje ruke blagoslova i naklonosti. Nije mogao podnijeti pomisao da će izgubiti svoj odnos s Onim kojega je najviše ljubio.

VIDI OVO: Psalam 51, jedan od najsnažnijih zapisa u Bibliji protiv zlih sila grijeha

“Ne odbaci me od lica svojega i svoga Svetog Duha ne uzmi od mene! Vrati mi radost svoga spasenja i učvrsti me duhom spremnim” (Ps 51,13-14).

David je skupo platio za svoj grijeh, ali nije dopustio da ga on definira. Kad je došao k sebi, vapio je Bogu za oproštenje i Bog ga je željno vratio; međutim, to nije uklonilo posljedice koje je njegov grijeh donio.

Kad bismo znali posljedice svoga grijeha prije nego podlegnemo iskušenju, koliki od nas ne bi nikada učinili taj korak! Kad bismo samo mogli unaprijed vidjeti štetu koju će na kraju naši grijesi donijeti!

Život u blagoslovu Božjem zahtijeva da tražimo svrhu koju je on postavio pred nas, gledajući u budućnost i računajući na cijenu svake odluke. Moramo čvrsto držati naše oči na njegovu putu te ostati usredotočeni i vjerni.

Autor: Nicky Cruz