Grijeh na sebe navlači smrtnu kaznu i nitko nije u stanju spasiti se od kazne za grijeh ili očistiti svoje srce od pokvarenosti. Jedino Krist ima sredstvo za otkupljenje od grijeha. Samo Krist može spasiti grešnika od kobne sudbine koja ga čeka.

“Smrt je plaća za grijeh.” (Rimljanima 6,23) “Onaj koji zgriješi, taj će umrijeti.” (Ezekiel 18,4) “Ta nitko sebe ne može otkupiti ni za se dati Bogu otkupninu.” (Psalam 49,8) “Ni njihovo srebro ni njihovo zlato neće ih spasiti.” (Sefanija 1,18).

Foto: Flickr
Foto: Flickr

Naše spasenje od grijeha je Isus Krist. Na kraju svog savršenog života na zemlji On je raspet na križu između kriminalca i ubojice a da nikad grijeha nije počinio. Isus je od Boga pomazani Spasitelj. On je bio savršen Božji Sin, koji je čovjekom postao da uzme na sebe kaznu grijeha koji tlači čovječanstvo.

Tvoji i moji grijesi su prikovali Isusa na križ. U tom strahovitom trenutku, ljudski rod je iskusio najmračnije učinke grijeha, dotičući najgnusnije krajnosti. Sveto Pismo govori da je u trenucima Kristove smrti tama obavila zemlju.

Hvala Bogu, to nije kraj. Smrt Isusa Krista za sve koji mu vjeruju otvara put u novi život. Njegova je smrt temelj naše nade. Krist je na svome tijelu ponio naše grijehe koji nas odvode od Boga. Isus Krist je uskrsnuo iz mrtvih, Očevom slavom, jer smrt nije mogla zadržati Stvoritelja života.

Ako prihvatiš uskrslog Krista u svoj život, raskinut će ti se okovi grijeha, koji te drže u smrtonosnom zagrljaju. Ti možeš postati slobodan i siguran da ti Krist sada iz ljubavi daje očišćenje grijeha i život vječni i sigurnost da će te po smrti uzeti k sebi u Svoje kreljevstvo.

Autor: Billy Graham