Kad naučimo ovu lekciju, mir Božji će ispuniti naša srca

Kad naučimo tu lekciju, da, kad je stavimo u praksu, nešto se događa. Pavao izjavljuje da će mir Božji, koji je tako divan da nadilazi svako razumijevanje, ispuniti naša srca i umove.

On ne govori da će mir doći u isto vrijeme kad i odgovor. On će doći prije. On ne ovisi o odgovoru. On ovisi o vjeri u Onoga koji daje odgovor. To je tajna.

Velika je razlika između stagnacije i mira. Do mjesta na kojem se ne brinemo dolazimo kad shvatimo da je naš život u rukama našega Oca. On zna naše potrebe te shvaćamo da jedino on može ispuniti naš zahtjev; u svojoj Riječi to nam je obećao. To bi trebalo biti dovoljno za svakoga od nas. To bi trebalo biti dovoljno za sve nas!

VIDI OVO: Mir vam svoj dajem: Kako možeš iskusiti Kristov mir?

Taj će mir sačuvati i srce i um. Shvatit ćete da postoji razlika između srca i uma. Srce se bavi emocijama; um logičkim razmišljanjem. Procesi srca su duhovni. Djelovanje uma je logičko. Ponekad nastaje sukob između srca i uma kad duboko dolje u nama unutar granica našega ega srce želi vjerovati, ali um nastavlja logički razmišljati i uznemirivati mir srca.

Više nego jednom ovaj sukob bjesni u našem životu. Povremeno ga možda ne prepoznajemo, ali on je ipak prisutan. Došli smo iz zajedništva s Bogom. Bili smo na mjestu pouzdanja u Isusa. Blagoslov Gospodnji bio je ondje i osjećali smo djelovanje Duha.

Osvjedočeni smo bili u srcu da nam je dana pobjeda, ali na putu kući počeli smo o tome razmišljati i naš se um počeo odupirati srcu. Razum se počeo boriti s vjerom te smo dospjeli do točke kad nismo mogli vjerovati ono što smo htjeli. Ponekad smo u tom sukobu uma i srca, u staroj bitki između vjere i razuma, stigli do paradoksa vjerujući ono što nismo vjerovali.

Ali, postoji slatko i blagoslovljeno mjesto u Isusu! Postoji skriven život koji je divan i svet, u kom su srce i um u slozi. Borba je završila; bitka je zadobivena kad nas je naš jučer naučio lekciju potpunog i trajnog pouzdanja u Njega.

VIDI OVO: TAJNA MIRA: Ovakav duševni mir nam samo Krist može dati

Iako smo bili poput djece koja plaču u mraku jer ne znaju put kući, naše su suze bile obrisane nevidljivom rukom te se naša srca raduju u vodstvu našega Spasitelja. Nema više potrebe za brigom.

Nema više potrebe za strahom. Gospodin je blizu! Naš Gospodin je tako blizu da možemo osjećati Njegov dodir na svojoj glavi te drhtimo od zvuka Njegova glasa. On hoda s nama putovima vrta naše duše i razgovara s nama pod prozorom molitve. Tada nas nevolje ne dodiruju jer su nas kušnje natjerale bliže k Njemu.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!