Kada se jednom posvetite Bogu, s vašom seksualnošću će se morati dogoditi dvije stvari

Kada se jednom posvetite Bogu, dogodit će se dvije stvari koje se tiču vaše seksualnosti.

Prvo, bit ćete svjesni promjena koje se moraju zbiti u vašem životu. Dana 21.08.1971., Cindy i ja smo stajali jedno pred drugim, razmijenili zavjete i izgovorili: ”Da”. Kasnije smo se preselili u mali stan u Austinu, u Texasu. Nije potrajalo dugo kada smo shvatili kako bismo se oboje trebali promijeniti da bi naš brak opstao. Morao sam odustati od nešto sporta i vremena pred TV ekranom zbog nje. Ona je trebala postati prilagodljivija.

Slična se stvar dogodi kada se predamo Kristu. Bog nam pokazuje područja u našem životu koja se moraju mijenjati.

Iako je istina da nas Bog prihvaća onakve kakvi jesmo, istina je da nikada ne dopušta da takvi i ostanemo. Gospodin će vam pokazati misli i djela koja se moraju promijeniti ako želite postati seksualno čisti. On će ukazati na stvari koje ne mogu opstati u vašem životu koliko mu se želite približiti.

Kriza vjere

Još će se nešto također dogoditi. Dok razmišljate o ovim promjenama, iskusit ćete krizu vjere. Suočit ćete se licem u lice s pitanjem vjerujete li uistinu u Boga ili ste samo prolazno zaljubljeni u predodžbu vjere u Boga.

VIDI OVO: Zašto je nečistoća (blud) jedan od najodvratnijih grijeha?

Tijekom vremena u kojem ste se prepuštali svojoj požudi, pouzdali ste se u sebe radi zadovoljavanja vaših potreba za intimnošću i ugodom. Oslanjali ste se na objekt, osobu ili iskustvo (i demona iza toga) da zadovoljite svoje čežnje. Bit će bolno napustiti to. Učiniti to je poput udarca licem u vodu pri brzini od šezdeset kilometara na sat. Boljet će. Sve u vama će vas navoditi da zadovoljite vašu požudu još samo jednom.

U to vrijeme, vi ćete se suočiti s krizom vjere. Hoćete li se pouzdati u to da će Bog zadovoljiti vaše potrebe, ili ćete se zadovoljiti sami? Hoćete li biti poslušni Bogu ili ne?

Ne postoji način zaobilaženja krize vjere. U Bibliji stoji da, kad god je Bog pozivao čovjeka k sebi, čovjek je morao odlučiti vjeruje li ili ne u to da se može pouzdati u Boga koji će brinuti za njega.

Bog vas je pozvao da mu se potpuno posvetite

U Abrahamovom slučaju to je značilo napuštanje njegove domovine i putovanje u nepoznatu zemlju. On je to učinio jer je vjerovao da će se Bog brinuti za njega. Kasnije je prinio Izaka kao žrtvu, jer je vjerovao da će ga Bog podići iz mrtvih (Heb 11,17-19).

Bog vas je pozvao da mu se potpuno posvetite. Čineći tako ispovijedate da vjerujete da će vas Bog štititi i brinuti za vas. Taj čin predaje utjecat će na način na koji mislite i djelujete, i dovest će vas do trenutka u kojem ćete biti prisiljeni odlučiti: ”Može li Bog zadovoljiti moje potrebe ili se trebam pouzdati u to da će ih seks zadovoljiti?”

VIDI OVO: OPREZ! Bez ovoga nitko neće vidjeti Gospodina

Mnogi se muškarci i žene posvete Bogu i onda se ponovno vrate u grijeh jer nemaju jasno razumijevanje o promjenama koje Bog želi učiniti kako bi mogli držati svoju požudu pod kontrolom.

Ove četiri stvari vam mogu pomoći: znajte tko ste u Kristu, vjerujte da živite s Kristom, predajte sebe u potpunosti Bogu i ne dajte požudi oslonca.

Pavao je pisao: ”Zar ne znate: ako se kao robovi nekome obvezujete na pokornost, robovi ste onoga komu se pokoravate: ili grijeha, koji vodi u smrt ili pokornosti koja vodi u opravdanje?” (Rim 6,16).

Jedan mali grijeh neće naškoditi?

Lako je upasti u zamku razmišljanja: ”Jedan mali grijeh neće škoditi. Nema nikakve štete od jednog pogleda na erotsku sliku. Jedan zavodnički razgovor ne čini ništa.” Pavlova poruka je jasna: jedan grešni čin vodi ka ropstvu.

VIDI OVO: 5 razloga zašto vas Sotona kuša s pornografijom

Dok počinjete gledati na Krista zbog pobjede nad požudom, vaši destruktivni nagoni mogu se nakratko uspavati. Možete misliti da su povremena iskustva požude prihvatljiva, dok god ih držite u granicama. Može vam proletjeti misao kako vam, obzirom na to da vam je Bog u potpunosti oprostio, povremeni grijeh neće nauditi.

Pavlova poruka je jasna: ”Nikako, prijatelju! Jedan sićušni grijeh vodi ka ropstvu.” Konačno, svakim svojim izborom vi određujete tko će vam biti gospodar. Ako date svojoj požudi prst, ona će vam odgristi ruku. Postat će vaš gospodar. S druge strane, ako se predate Kristu, on će biti vaš Gospodar.

Autor: Bill Perkins; iz knjige ”Kad se dobri muškarci nađu u iskušenju” (Zondervan/OM Greater Europe)