Kada vas Bog pozove da učinite zadatak izvan vaših mogućnosti

Kada vas Bog pozove da učinite zadatak daleko izvan vaših mogućnosti, priznajte svoj osjećaj nedostatnosti te odaberite osloniti se na Njega i na Njegova obećanja.

Budući da smo ljudi, u jednom ćemo trenutku svi iskusiti nedostatnost. Pravi problem s kojim smo vi i ja suočeni nije u tome jesmo li podobni za određeni zadatak, nego kako ćemo reagirati kada je izazov nešto iznad naših mogućnosti.

Često zapreka raste u našem umu, a mi želimo pobjeći u suprotnom smjeru, daleko od izazova i prema sigurnosti. No, izbjegavanje zadatka koji nam je Bog dao će dovesti do ropstva.

Što više hranimo svoj strah, to će nas više kontrolirati osjećaj nedostatnosti koji može utjecati na odluke koje donosimo, i u konačnici, na našu budućnost. 

VIDI OVO: Zadatak koji je Bog dao svakom kršćaninu

Pogledajte Izraelce u Ponovljenom zakonu 1,26-36. Stajući na rubu Obećane zemlje, njih je obuzeo strah. Veličina i snaga neprijatelja bila je prevelika. Kao rezultat njihovog odbijanja da vjeruju Gospodinu i krenu prema naprijed da pokore lokalno stanovništvo, ti Izraelci nikada nisu vidjeli zemlju koju im je On htio dati. Prilike su izgubljene kada dopustimo da strah nadvlada našu vjeru. 

Kada vas Bog pozove da učinite zadatak daleko izvan vaših mogućnosti, priznajte svoj osjećaj nedostatnosti te onda odaberite osloniti se na Njega i na Njegova obećanja. Kretanjem naprijed u vjeri, unatoč vešem strahu, otkrit ćete Gospodinovu vjernost. On nas uvijek osnažuje za djela koja On zadaje. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!