Naslovnica Život 4 stvari koje možete učiniti kada osjećate da ste se udaljili od...

4 stvari koje možete učiniti kada osjećate da ste se udaljili od Boga

Slijede četiri stvari koje možete činiti kada se osjećate daleko od Boga.

Uronite u Njegovu Riječ

Ne postoji ništa kao ulazak u Riječ Božju kako bi Riječ Božja ušla u vas. Postoji stvarna sila u Božjoj Riječi (Rimljanima 1,16 1. Korinćanima 1.18). Božje obećanje za Njegovu riječ glasi “tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah.” Ne osjećate se bliskim Bogu? Uđite u Njegovu Riječ jer ćete ga tamo naći.

Držite se Njegovih obećanja

Kada se osjećate daleko od Boga, pitajte sebe ovo pitanje: Tko je gdje otišao? Nije da je Bog daleko. Možda osjećamo da jest, ali istina je da su ljudski osjećaji vrlo nestabilni i plitki. Naši osjećaji nas mogu izdati, ali Božja obećanja nikada neće. Bog obećava “Ako ne budemo vjerni, on vjeran ostaje. Ta ne može sebe zanijekati! “(2. Timoteju 2,13). On je rekao, “Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.” (Hebrejima 13,,,5b)

Osjećaji nasuprot istini

Dohvatio sam se ovoga ranije, ali naši osjećaji i Božja istina nisu ni blizu, s obzirom da je Božja Riječ uvijek istinita, a naši osjećaju mogu biti istiniti ili lažni. Ako kažemo “Osjećam” ili “Čini mi se ovako”, odbacujemo Božju Riječ. Božja istina ne ovisi od ljudskih osjećaja, već od Njegove nepromjenljive prirode, kako je On sam rekao, “Jer ja, Jahve, ne mijenjam se”.

Priznajte svoje grijehe

Kada smo čisti pred Bogom, obnovljeni smo za zajedništvo s Njim. Naš odnos s njim neće biti narušen, ali naše zajedništvo može biti ako nismo brzi da se pokajemo pred Bogom. Drugim riječima, kada sagriješite, odmah to priznajte, recite Bogu da vam je žao, i nastavite dalje. Ne priznavanja grijeha Bogu će vas sve više udaljavati od Njega. Ponizite se, priznajte svoje grijehe, pokajte se a onda vjerujte Bogu, koji obećava, “Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.” (1. Ivanova 1,9).

Zaključak

Ako osjetite da niste bliski s Bogom, zapamtite da se Bog nije promijenio niti otišao. Mi smo ti koji smo se udaljili od Boga. On je isti jučer, danas i zauvijek (Hebrejima 13,8). Za mene je utješno znati da se Bog ne mijenja vremenom. Njegova milost se obnavlja svakog dana (Tužaljke 3,23). bez obzira kako se osjećate.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJI ČLANCI