Kada pomislite da vas je Bog iznevjerio, sjetite se ovoga

Slijedeći put kada ste u napasti pomisliti da vas je Bog iznevjerio, sjetite se da je nevolja jedan od alata koje Bog koristi da ojača vašu vjeru u Njega.

Kada teške situacija testiraju našu vjeru, Bog želi da se oslonimo na Njega za sve što trebamo. 

Poljulja li se vaša vjera kada naiđete na nevolju? Možda ste se molili za situaciju te ste očekivali da Bog djeluje sukladno vašim željama, no On nije tako reagirao.

Iako ste se nadali da će put biti gladak, On vam je dao put pun rupa, zavoja i skretanja zbog kojih ste se pitali gdje je On. On je obećao da će se brinuti za vas, ali ste se umjesto toga osjećali napušteno. 

To su situacije koje iskušavaju našu vjeru te su česte kod svakog vjernika. Abraham, muškarac velike vjere, slijedio je Božje upute da napusti svoj dom i otputuje u Kanaan.

VIDI OVO: 7 razloga da vas Bog nikad neće napustiti

Očekivali biste da će Gospodin takvu veliku poslušnost nagraditi blagoslovima, no nedugo nakon toga se Abraham suočio s još jednim iskušenjem za vjeru – s glađu. Taj put je njegovo povjerenje bilo poljuljano. Umjesto da vjeruje da će se Bog skrbiti za njega, on je pobjegao u Egipat te je donio još nepromišljenih i skupih odluka. 

Slijedeći put kada ste u napasti pomisliti da vas je Bog iznevjerio, sjetite se da je nevolja jedan od alata koje Bog koristi da ojača vašu vjeru u Njega.

Kada okolnosti naočigled ukazuju na to da On ne mari, ostanite snažni u istinama Pisma i usmjerite svoje oči na Gospodina, koji je uvijek vjeran. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org