Molitva za supruga: 5 stvari za koje žena treba moliti

Molitva za supruga treba biti sastavni dio života svake udane žene. Njima ćete naoružati svoj brak tako da se lakše može oduprijeti unutarnjim i vanjskim napastima. 

Slavljenje Boga i traženje Njegove volje za vaše supružnike će garantirano biti vaš najisplativiji posao kao njegove žene.

Molitva za supruga je ključna za dobar brak

Supruge, ovo je krajnja poruka:

Ključno je moliti se za svoga supruga. Molitva nas neće uvijek poštedjeti problema u braku, ali, kako je C. S. Lewis rekao:

„Molim se jer si ne mogu pomoći. Molim se jer sam bespomoćan. Molim se jer iz mene isijava potreba za molitvom, dok hodam i dok spavam. Molitva ne mijenja Boga. Ona mijenja mene.“

Sada se molim za svoga muža jer me to mijenja. Mijenja moj stav prema njemu. Čini me nježnijom i boljom te uklanja ljutnju i gorčinu prema njemu koja prijeti da će zavladati mnome. Shvatila sam da je nemoguće ne voljeti osobu za koju se molim.

Kako moliti za supruga?

Ako želite dobro voljeti svoga muža, molite se za njega, savjetuje portal Thecourage.

Bez obzira na trenutno stanje vaše veze, nudim vam nekoliko praktičnih savjeta za pomoć pri molitvi za vašeg supruga:

  1. Molite za zaštitu svakog njegovog dijela tijela dok perete rublje.
  2. Molite da slavi Božje djelo svojim poslom kada spremate krevet u jutro.
  3. Molite da hoda u mudrosti kada sklanjate njegove cipele i kupite njegove čarape – ponovno.
  4. Kada perete kosu, molite za čistoću misli vašega supruga.
  5. Čitajte Mudre Izreke svaki dan i slijedite Božju riječ dok se molite za svog supruga.
  6. Postavite si alarm u određenim dijelovima dana kako bi vas to podsjetilo da se molite za svog supruga.

Nemojte se zaboraviti moliti za njega. Vaše ga molitve možda neće promijeniti, ali će promijeniti vas.

Kako treba izgledati molitva za supruga
Foto: Pixabay

Kako treba izgledati molitva za supruga? 5 stvari za koje žena treba moliti

Molitva za supruga se može sastojati od ovih pet dijelova ili pet vrsta molitvi. Prenosimo nekoliko molitvi koje je sastavila autorica Jennifer O. White, a objavo ih je portal Godvine.com

Zadovoljstvo samo u Bogu

Slavim te, Bože za svu mudrost koju imaš za muževe. Hvala ti, Bože, što znaš čežnje srca moga muža mnogo bolje nego ja. Ti znaš zašto on teži ka ______ i ______. Ti znaš da ove težnje utječu na njegove odluke i da ove odluke utječu na naš brak.

Ti si Bog koji zadovoljava dušu koja čezne. Ti hraniš gladnu dušu dobrim stvarima. Ovdje su _____ srce i duša, Gospodine. Podižem ga Tebi i molim te da ga ispuniš dobrima za koje znaš da su mu potrebna. (Psalam 107,9; Matej 6,8)

Svijet nudi ____ toliko mnogo stvari koje privremeno zadovoljavaju njegove potrebe. Kušnji je previše, ali Ti si njegov štit i njegov Branitelj. Molim te, nauči ga kako da se odupre đavlu (Psalam 28,7; Psalam 59, 9; Jakov 4,7).

Slavim Tvoju pobjedu nad svakom Sotoninom zavjerom i nad ožiljcima koje je ostavio na srcu moga muža. Ti si Jahve Rafa, ____ Iscjelitelj. Ti obnavljaš njegovu dušu. Neka balzam Tvoje savršene ljubavi i milosti dotakne slomljenost njegovog srca (Postanak 50,20; Izlazak 15,26; Psalam 23,3; Jeremija 17,14).

Ti si se sačuvao Šedraka, Mešaka i Abednega u vatrenoj peći, i kada su neozlijeđeni izašli, nisu se čak ni osjetili na dim. Iskoristi njihovu hrabrost da nadahneš _____ da se samo Tebe boji. Vjerujem da ćeš mu dati odmor i zadovoljstvo dok ga štitiš od ozljeda (Daniel 2,8-30; Izreke 19,23).

Čovjek Tvoje Riječi

Oče, Tvoja riječ me zadivljuje. Svijet traži sljedeće “savršeno” rješenje za svoje probleme, a Ti ga uvijek nudiš kroz svoju riječ. Ti si poslao svoju Riječ da nas oslobodi, nahrani i savjetuje. Želja moga srca za ____ je da se naslađuje Tvojom Riječju i da nađe u njoj ogromno zadovoljstvo (Psalam 107,20; Izreke 3,8; Psalam 119,24.103).

S Tvojom Riječju kao njegovim izvorom mudrosti, ja ću biti sigurna u njegovo upravljanje našim domom. Vjerujem da će Tvoja riječ ispuniti _____ uvidom koji mu je potreban za našu vezu, njegov posao i mnogo više (Efežanima 1, 8.17; Jakov 1,5).

Tvoja Riječ će ujediniti njegovo srce s Tvojim. Njegovo jedinstvo s Tobom će ga voditi biti jedno sa mnom. Tvoji putovi će postati njegovi putovi. Tvoja vjernost meni će postati njegova vjernost meni (1 Korinćanima 6,17; Marko 10,8; Galaćanima 5,23).

Pošalji mu obilje prijatelja čija je vjera u Tebe neustrašiva i hrabra. Neka to budu ljudi koji se ne oslanjaju na vlastiti na razum, već uvijek priznaju Tebe i Tvoju riječ (Psalam 119,63; Izreke 28,1; 3,5-6).

Poniznost: Hrabrost da prizna svoju potrebu za Bogom

Hvala ti Oče za dar Isusa i Njegov savršeni primjer poniznosti. Isus je pokazao svoju ljubav prema nama s velikom poniznošću i podređenošću Tebi. Odrekao se udobnosti neba da bi nas spasio. Izabrao je podnijeti iskušenja, podsmijeh, odbacivanje i čak smrt. Naše je potrebe više cijenio od svojih.

Ti tražiš od ____ da me voli kao što je Krist voli Crkvu. S velikom ljubavlju za ____, molim te da ga osposobiš za ovo. (Efežanima 5,25).

Ti znaš pritisak koji ____ osjeća da bude uspješan i jak. Znaš koliko utječu na njega da ovisi samo o sebi. Ti razumiješ njegove strahove i nesigurnost. On je samo čovjek i u opasnosti je da porekne svoju potrebu za Tobom, Bože. Ne želim da uništi svoj život ili naš brak zbog ponosa (Izreke 18,12).

Donosim_____ Tebi, rijeko života, i molim te mu pomažeš nadnaravnim dijelom Kristove poniznosti. Tako će on biti spreman primatelj tvog milosrđa. Bit će slobodan da se hvali svojim slabostima Tebi i čekati na Tebe da ispuniš njegove potrebe svojom snagom (Psalam 36,8; Jakov 4,6; 2 Korinćanima 11,30; 12,9-10).

Obećao si da se poniznost nagrađuje bogatstvom, čašću i životom. To su darovi koje želim za svog muža, Gospodine. Pomozi mu da otpusti ponos i lažnu poniznost tako da može uživati ​​izobilan život za koji je Isus umro da bi mu dao (Izreke 22,4; Ivan 10,10).

Muž i žena u krevetu
Foto: Pexels

Tvoja slava na njegovim usnama

Nitko se ne može usporediti s Tobom, Gospodine. Dostojan si naše nepodijeljene pažnje (1. Samuelova 2,2; Psalam 16,8).

Daj ____ oči da vidi da zaslužuješ najveću slavu. Neka osobno iskusi Tvoje veličanstvo i snagu. Neka živi s velikim uvjerenjem da Isus ima autoritet nad svim stvarima na zemlji i nad duhovnim kraljevstvom (Psalam 145,3; Efežanima 1,22).

Ti prebivaš u slavljenju svog naroda, i ja želim da ____ uživa utjehu i snagu Tvoje prisutnosti svakog trenutka. Zato te, Oče, molim da mu daš neopoziv dar slavljenja Tebe. Neka Tvoj Duh stalno nudi žrtvu hvale kroz ____ tako da njegove usne uvijek priznaju Tvoje ime (Psalam 22,3; Filipljanima 2,0; Hebrejima 13,15).

Nauči ga da Te slavi u svojim najtežim trenucima. Nauči ga kako da uzvisuje Tvoje ime tijekom iskušenja i u pobjedama. Neka ga njegova vjera u Tebe hrabro vodi u našu osobnu obećanu zemlju unatoč kobnim divovima straha i sumnje. Iskoristi pslamiste da ga podučavaju kako podići svoju glavu slaveći Tvoju vjernost unatoč prisutnim teretima (1. Korinćanima 15,57; 2. Ljetopisa 20; Brojevi 13-14; Psalam 43, 5).

Mijenjaj njegovu ženu

Obećao si ___ da je žena dobar dar od Tebe. Želim biti odlična žena mom mužu, ona koja mu konstantno donosi čast (Izreke 18,22; 12,4).

Znaš sve moje slabosti, i kako one utječu na moju ulogu ____ pomoćnice. Vodi me, Gospodine, da raspoznam bezbožnost koja je krije u mojoj volji, mojim očekivanjima i u tome kako izražavam svoje emocije. Želim ih predati tebi da ih iscijeliš. Pokaži mi gdje ulažem pažnju u stvari koje narušavaju moju vezu sa ____ (2. Korinćanima 12,9-10; Luka 12,2; 2. Korinćanima 4,18; Efežanima 1,8.17).

Neka snaga Tvoje riječi preobrazi moje motive. Izvježbaj me da neumorno budem žena koja poštuje svog muža u riječi i djelu. Učini da Tvoja pažljivost, nježnost, dobrota i poniznost postanu moji (Rimljanima 12,2; Efežanima 5,22-24; Kološanima 3,12).

Želim biti zadovoljna žena koja ne uznemirava svog muža svađama i čangrizavošću. Molim Te, iskoristi me da stvorim miran dom za njega. Iskoristi me da ga ohrabrim, da ponesem njegove terete, i da oslikavam Tvoju preobilnu ljubav za njega (Hebrejima 13,5; Filipljanima 4,11-12; 2. Solunjanima 3,16; 1. Solunjanima 5,11; Galaćanima 6,2; Efežanima 3,18-19)

Neka se naše duše samo Tobom naslađuju. (Psalam 63,5) Molim sve ovo s potpunim uvjerenjem u Isusa i Tvog Duha koji je na djelu u našem braku. Amen.

Kratka molitva za muža
Foto: Pixabay

BONUS: Kratka molitva za muža

Bože, molim te, daj mu snage da vodi svoju obitelj, da ju upoznaje, i daj mu volje da upravlja našim domom. (Jš 1,7; Iv 10,14; 1 Tim 3,4)

Blagoslovi njegov posao i svaki mu dan pokazuj kako da Te slavi svojim stavovima i u svom duhu. Utvrđuj svaki njegov postupak kako bi bio Tebi na slavu. (Ps 90,16, Dn 6)

Učini ga mudrim upraviteljem naših financija i svega što posjedujemo; neka nikad ne zaboravi da sve što imamo pripada Tebi i da si nam sve povjerio kako bi u nama ostvario svoje planove. (Mt 6,19; Lk 16,10)

Pomozi mu, Gospodine, da te voli svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim i da mrzi zlo. (Mk 12,30; Ps 97,10)

Daj da bude brz na slušanje, a spor na govor, i na srdžbu. (Jak 1,19)

Zaštiti njegovo tijelo, um i duh. (Ps 28,7+; Ps 41; Iv 17,15; 2 Sol 3,3)

Daj mu želju da djecu uči Tvome načinu života, te im u tome bude uzor. (Pnz 6, Ps 78,5+)

Nauči ga i pokaži mu put kojim treba ići; daj mu mir u svim okolnostima i snagu kako bi ispravno odlučivao o svemu što mu se nađe na putu. (Ps 32,8; 1 Kor 14,33; Izr 11,3)

Uvedi ga u svoju prisutnost kako bi dan i noć meditirao nad Tvojom Riječi, molio bez prestanka i do kraja ostao vjeran Kristu. (Ps 1,1+; Ps 119,18.73; 1 Sol 5,17; Heb 12,1)

U njegovu životu ojačaj povezanost s drugim Božjim muževima. (Ef 4,24, Heb 10,24) (via Book.hr)

Neka vam je svaka molitva za supruga uistinu na blagoslov!

PROČITAJTE JOŠ: