NaslovnicaDuhovnostKada smo u iskušenju da odustanemo

Kada smo u iskušenju da odustanemo

Kada smo u iskušenju da odustanemo, trebamo znati što uzrokuje takve osjećaje i želje. Kada ih prepoznate, znat ćete što možete poduzeti.

Jeste li ikada pomislili, Ne mogu ovo više izdržati ili odustajem? Ti izrazi imaju moć promijeniti smjer naših života. Pogledajmo tri stvari koje mogu uzrokovati te sentimente. 

  1. Sotona i njegovi anđeli. Kroz njihovo uplitanje mi možemo doći u iskušenje prestati čekati na Boga za rješenja i umjesto toga potražiti svoj način za izbavljenje. Ili bi neprijatelj mogao pokušati preusmjeriti naš fokus dalje od Isusa i prema našim negativnim osjećajima. Ako nas može učiniti bespomoćnima i beznadnima, onda nam je uspješno pažnju okrenuo od Boga. 
  2. Svijet. Bezbožni ljudi su uvijek spremni dati savjet vjernicima. Mi trebamo mudrost od Boga kako bi se odvodili od njihovog načina razmišljanja, a ujedno ostali dovoljno povezani s njima da s njima dijelimo Božju poruku nade. 
  3. Naše tijelo. Mi imamo tendenciju činiti ono zbog čega se osjećamo dobro i što nama pogoduje, no Božji način je uvijek najbolji i može nas najviše ispuniti. 

Ako ste ikada željeli odustati, onda je na vas vjerojatno utjecao jedan ili više ovih faktora. No Bog ima dobru svrhu za iskušenja koja dopušta u našim životima; ona stvaraju izdržljivost koja pomaže da sazrijemo kao kršćani.

Kada pogledamo stvari iz te perspektive, mi zapravo možemo smatrati „radošću“ kada imamo poteškoće (Jakovljeva 1,2-4). 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org