„Pokušavaš pronaći svrhu u svim tim stvarima i karijeri, ali ju možeš pronaći samo u Meni.“

Kada sam bila na fakultetu, odlučila sam da trebam postati odvjetnica budući da sam voljela pomagati drugima, imala sam ljubav prema javnom govorenju te sam uvijek strastveno zagovarala prava drugih.

Tako da sam se prijavila i započela studirati pravo. Sjedila sam užasno duge sate pripremajući se ta finalni ispit, i hvala Bogu, prošla sam.

Nakon pravnog fakulteta sam dobila prvi posao kao odvjetnica u jednoj od četiri velike računovodstvene tvrtke u New Yorku.

Bila sam jako uzbuđena što sam napokon tamo. Mislila sam da je pravo moj jedini poziv, ali je Bog imao druge planove.

Nakon što sam se preselila u New York, moj je društveni život postao važniji od moje vjere. Bilo mi je teško nedjeljom ići u crkvu jer sam noć prije toga bila u klubu.

Dok sam prolazila podzemnom željeznicom kroz mnoštvo ljudi, osjećala sam kako se u meni samo povećava praznina. Osjećala sam se tako daleko od Boga iako sam čeznula biti Mu blizu.

U svim tim zabavama i pijančevanjima sam se počela uplitati u svakakve veze s muškarcima, pokušavajući pronaći onog „pravog.“ Čak sam se ošišala na kratko misleći da će to nešto promijeniti no i dalje sam bila prazna.

Jako sam puno zarađivala, mogla sam poslom putovati u razne druge gradove te sam mislila da mogu uživati u boljim stvarima u životu.

No, kada bih pokušavala zaspati na večer, nemir u mojoj duši je postajao sve stvarniji.

Dok sam ležala u mom malenom stanu čula sam Božji glas kako mi govori: „Pokušavaš pronaći svrhu u svim tim stvarima i karijeri, ali ju možeš pronaći samo u Meni.“

Počela sam moliti: „Bože, molim Te, pomozi mi“. Počela sam Mu vapiti i govoriti da sam umorna od lažnih muškaraca, od posla koji je dobro plaćen, a koji nisam voljela i od svih lažnih i neiskrenih ljudi oko sebe.

Rekla sam Mu da Ga trebam i da želim da On vodi moj život. Dok sam bila na koljenima zaplakala sam Bogu i rekla mu da se nisam željela pretvarati da sam sretna na društvenim mrežama nego sam željela biti zaista sretna i ispuniti Njegov plan za moj život.

Slijedećih par mjeseci nakon toga sam prekinula s tadašnjim dečkom, počela sam redovno ići u crkvu, provela sam većinu svog slobodnog vremena kraj Isusovih nogu nego sa svojim prijateljima te sam molila Boga da mi pomogne naći posao gdje mogu zaista pomagati ljudima kao što sam htjela kada sam završila fakultet.

Bog mi je pokazao Da će mi dati priliku da prakticiram pravo, ali me je htio iskoristiti i da služim, napose ženama.

Kada sam počela provoditi svoje vrijeme s Bogom, pokazao mi je da je moja trenutna pozicija, gdje radim kao odvjetnica za posebno obrazovanje, samo priprema za veću svrhu i plan koji On ima za moj život te da On gradi moj karakter i snagu kroz moj odvjetnički rad.

Pitanje je vidim li manifestaciju tih obećanja. Odgovor je „ne još“, ali vjerujem da će Bog ispuniti Svoj plan za moj život.

Vjerujem i objavljujem da ću hodati u Božjoj svrsi za moj život koja ujedno uključuje pisanje moje prve knjige u kojoj progovaram ženama diljem svijeta te započinjem svoj YouTube kanal.

Dok nastavljam biti odvjetnica na trenutnoj poziciji, vjerujem da me Bog priprema za nešto veće od toga. On me je pomazao te ću hodati uz Njega i plan koji je za mene napravio i prije nego sam bila u majčinoj utrobi.

Isto vrijedi i za vas. Bog će usavršiti sve što vas brine. U Njegovo vrijeme će ispuniti plan i svrhu vašeg života.

Samo zato što trenutno radite nešto što On nije isplanirao za vas, budite vjerni i pouzdajte se u Njega.

Sve je to dio procesa, a vi ste Božji. Vjerujte Mu i nemojte se oslanjati na vlastito razumijevanje. Recite ‘da’ Božjim planovima znajući da ti planovi nadilaze vaše.

Autorica: Page Davies; Prijevod: Ida U.; Izvor: Theprayingwoman.com