Kada vam đavao laže govoreći da je sve uzalud, ovako trebate reagirati

Ako imate takve osjećaje, ohrabrite se, jer u dobru ste društvu.

Dok gledate svoj život, jeste li obeshrabreni zbog neuspjelih očekivanja?

Možda ste godinama molili, ali stvari za koje ste vjerovali Bogu nisu se ostvarile. Neprijatelj možda šapće: “Nisi uopće učinkovit; zapravo, tvoj život nije učinio nikakvu razliku u svijetu.”

Ako imate takve osjećaje, ohrabrite se, jer u dobru ste društvu. Mnoge velike sluge Božje kroz povijest završile su misleći da su podbacile u svom pozivu.

Kad je prorok Ilija gledao na svoj život, osjetio se takvim gubitnikom da je zavapio: “Već mi je svega dosta, Jahve! Uzmi dušu moju” (1 Kr 19,4). Mislio je da je sve što je učinio za Gospodina bilo uzalud.

Kralj David postao je tako očajan nad onim što je vjerovao da je bilo potraćeno pomazanje na njegovu životu da je htio poput ptice odletjeti na neko osamljeno mjesto: “O, da su mi krila golubinja, odletio bih da otpočinem” (Ps 55,7).

Čak je i veliki apostol Pavao zadrhtao od straha misleći da je potrošio svoj život kao beskoristan radnik. Galaćanima je napisao: “Bojim se za vas da se nisam možda uzalud mučio oko vas” (Gal 4,11).

Ljubljeni, đavao vam laže govoreći da je sve što ste učinili bilo uzalud. Znamo iz Izaije da Gospodin zna vaše bitke jer ih je vodio prije vas. Ali Isus nam je pokazao izlaz iz takva očaja ovom izjavom: “Zaludu sam se mučio … Ipak, kod Jahve je moje pravo, kod mog Boga nagrada je moja” (Iz 49,4).

Ne slušajte neprijateljeve laži; umjesto toga, počivajte u Duhu Svetom, vjerujući mu da će ispuniti djelo oblikujući vas da budete sličniji Kristu.

Dignite se i stojte na ovoj riječi: “Budite čvrsti, nepokolebljivi, uvijek napredujte u djelu Gospodnjem, svjesni da vaš trud u Gospodinu nije uzaludan” (1 Kor 15,58).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org