Kada vam sotona pokuša uništiti vjeru, samo ovo nastavite činiti

Sotona vam želi oteti samo jednu stvar – vašu vjeru. On želi uništiti vašu vjeru i učiniti da povjerujete da je Bog napustio zemlju.

Što činim kad se kušnja prevali preko mene poput bujice? Što činim kad me moja nedoraslost svlada i vidim odraz svojih slabosti? Predajem li se? Odustajem? Nikada!

Ja sve što osjećam donosim Bogu – svojom vjerom u njega! Možda ne razumijem zašto mu je potrebno toliko vremena da djeluje, ali znam da hoće. Održat će svoju riječ za mene.

Uvjeren sam da mi sotona želi oteti samo jednu stvar – moju vjeru. On u stvari ne želi moj moralan život, moja dobra djela ili moje snove. On želi uništiti moju vjeru i učiniti da povjerujem da je Bog napustio zemlju.

Za one koji čuvaju svoju vjeru nedodirnutom, pad nikada nije koban. Usprkos stalnim borbama i osjećajima bespomoćnosti, ja još uvijek vjerujem Gospodinu.

Usprkos očaju, pritiscima na um i iscrpljivanju snage, ja vjerujem Bogu. Ja vjerujem da će me sačuvati od pada i prikazati me besprijekornim pred prijestoljem slave s neiskazano velikom radošću.

On me ljubi i želi da mu i dalje vjerujem; zato ću prihvatiti tu ljubav i držati svoju vjeru jakom. “Tko se tebe drži, čuvaš ga jednako u miru, jer se u tebe uzda” (Iz 26,3)

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života