NaslovnicaDuhovnostDavid Wilkerson porukeKada vam sotona želi oteti nadu mučeći vas zlokobnim mislima

Kada vam sotona želi oteti nadu mučeći vas zlokobnim mislima

“Onoga koji je čvrstih nakana čuvat ćeš u miru, u miru jer se pouzdao u te … Na putu tvojih sudova čekali smo na te, Gospode; ime je tvoje i spomen tvoj želja naše duše” (Iz 26,3.8).

Kad se suočavate sa izazovnim danima, sotona vam želi oteti svu nadu mučeći vas zlokobnim mislima. Ako vas muče nesigurna vremena ili tratite vrijeme pokušavajući odgonetnuti budućnost, možete zaglibiti u strahu.

Izaija je bio svladan onim što je vidio da se događa u svijetu oko njega, ali Pismo otkriva da je uživao veliki mir iz dva razloga:

  • Bio je u neprekidnom zajedništvu s Bogom u molitvi. “Čekali smo na te, Gospode; ime je tvoje i spomen tvoj želja naše duše” (Iz 26,8). Bio je spreman na sve, jer je već “bez prestanka molio”.
  • On se jednostavno prepustio pouzdanju u Gospodina, svoju Stijenu. “Uzdajte se u Jahvu dovijeka, jer Jahve je Stijena vječna” (Iz 26,4). “Evo, Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više, jer je Jahve snaga moja i pjesma” (Iz 12,2).

Isti predivan ishod koji je Izaija imao u pogibeljnim vremenima svoga časa na raspolaganju je i nama danas. Obećanja počinka odnose se na svakoga “koji se u njega uzda”.

“I reći će se u onaj dan: ‘Gle, ovo je Bog naš, u njega se uzdasmo, on nas je spasio; ovo je Jahve u koga se uzdasmo! Kličimo i veselimo se spasenju njegovu'” (Iz 25,9).

Dok oluja bjesni oko vas, odlazite li Gospodinu u molitvi kao Izaija? Ako je tako, onda stječete snagu. Usredotočite um na ljubav svoga suverenog nebeskog Oca i on će vam neprekidno otkrivati svoju silu i ohrabrivati vas da ćete proći kroz oluju.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org