Kako Bog briše mračna poglavlja našeg života?

Odrastajući u uglednoj obitelji u svome mjestu, Royev život bio je život izobilja. Pred sobom je imao sjajnu budućnost. Njegov otac, uspješan liječnik, bio je silno ponosan kad se njegov sin odlučio upisati na medicinski fakultet.

A onda, ravno pred njegovim očima, sve što se činilo obećavajuće počelo se urušavati poput kuće od karata. Nova škola je donijela i nove prijatelje. Ali ti kolege živjeli su na rubu i njihovo društvo odvelo je Roya vrlo nisko. Nakon samo dvije godine studiranja medicine, činilo se da ništa ne ide kako bi trebalo. Bio je u drogi, a s tom novom razonodom, i zdravlje mu se počelo narušavati. Ocjene su mu bile vrlo loše te je padao godinu.

Uz sve to, ovaj svojeglav student otkrio je da će postati otac. Svijet oko njega počeo se urušavati. Roditelji su čuli za njegov divlji život i potpuno su bili shrvani. Roy se našao kako odmahuje glavom i govori: ”Jednostavno ne mogu vjerovati kako se sve to moglo dogoditi.” U biti, govorio je: ”Jednostavno ne mogu vjerovati da sam to učinio!”

A onda, kad stvari nisu mogle biti gore, njegov najbolji prijatelj, koji je uvijek bio nazočan bez obzira na sve, skočio je s dvanaesterokatnice, počinivši samoubojstvo.

Nakon smrti prijatelja, i Roy je razmišljao o samoubojstvu. Ali isti taj tjedan, na čudnovat način čuo je jednu kršćansku radio emisiju. Slušao je Riječ Božju i našao obnovu u Isusu Kristu. Život mu se potpuno promijenio. Grijesi i divlji život bili su zaboravljeni. Ono što se činilo kao izgubljen život, postala je zraka svjetlosti mnogima. Oženio je djevojku koja je zanijela njegovo dijete i završio obrazovanje. Zatim je kao liječnik otišao u jedno od najtežih područja sjeverne Indije služeći siromašnima – donoseći im svoje medicinsko znanje i poruku o Isusu Kristu. Mnogi ljudi pronašli su nadu kroz Royev život.

Možda je sve što vi upravo sada vidite vaš neuspjeh. Ali kad tražite Božje oproštenje, On vidi svoju savršenu pravednost dok gleda u vas. On vidi prekrasan kraj priče i da ona još nije završila. Ona posljednja poglavlja tek se trebaju zapisati. Gospodin vam kaže: ”Tvoja priča nije ni blizu kraja!”

Bezbroj puta naš suvereni i milostivi Bog čuo je gorki plač mnogih od svoga naroda nakon što su sagriješili na načine koje nikada nisu mogli ni zamisliti. Bezbroj puta Glavni lončar pokazao je svoje veliko umijeće i ponovno oblikovao te posude, tako da su pokazivale njegovu slavu. Ono što je učinio za druge, učinit će i za vas. Napravite korak i vjerujte Mu.

Autor: K. P. Yohannan

NAJNOVIJE!