Kako Bog gleda na naše probleme
Foto: Unsplash

Ako se pitate kako Bog gleda na naše probleme, sjetite se bitke Davida i diva Golijata. Za Boga je Golijat bio mali, a David veliki.

Svatko od nas suočava se s problemima. Bilo da se odnose na zdravlje, karijeru, financije, odnose ili bilo koje drugo područje života, često se čini da su ti problemi preveliki. Možda čak osjećamo da je situacija potpuno beznadna i da se od nje nikad nećemo oporaviti.

Ako je Bog tvorac svih stvari, slijedi i da je On veći od naših problema. To znači da se u našem životu ili svijetu ništa ne događa, a da je izvan Božje kontrole.

Živimo u svijetu u kojem nam često kažu da moramo preuzeti kontrolu nad svojim životom. Do neke mjere to je istina, ali ako vjerujete u Boga, također znate da to nije sasvim moguće. Da, postoje mnoge stvari u našem životu koje možemo poboljšati, pa čak i neke probleme možemo riješiti. Ali ponekad nismo u stanju sve sami riješiti. I trebamo Njegovu pomoć, Njegovu snagu i intervenciju!

Kako Bog gleda na naše probleme?

Za nas problem može izgledati poput diva Golijata. Ali Bog vidi drugačije i to je dobra vijest. Dok su svi promatrali bitku koja će se dogoditi između Davida i Golijata, ljudski gledano, bilo je jasno da će Golijat pobijediti.

Ali koliko je dobar naš Bog! Bog nije bio zastrašen veličinom Golijata, niti ga je gledao kao nekog nepobjedivog diva. Za Boga, Golijat je bio mali, a David veliki, i zato mu je dao snagu i hrabrost da ga pobijedi. Tako Bog danas radi za nas.

Bog je veći od bilo kojeg problema. Ne postoji problem koji Bog ne može riješiti. Svi divovski problemi ne mogu se usporediti s Božjom veličinom. Pred Njim su problemi mali, dok su obični ljudi koji vjeruju Bogu u stanju s Njim nadvladati divove. Bogu ništa nije nemoguće. Vaš problem ima rješenje. Vaš div se može pobijediti.

Nema veze što stvari izgledaju loše, Bog je uvijek u kontroli

“Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.” (Hebrejima 13, 5)

Koliko vjerujemo u ovaj biblijski stih? Lako je vjerovati kada je život lagan i sve izgleda kao da ide našim putem. Ali pravi test vjere je vjerovati ovim riječima kada se čini da sve djeluje protiv nas.

Bog se ne oglušuje na naše molitve. Nastavite moliti. Bog ne ignorira vaš zahtjev.

U svakoga bijahu citre i zlatne posudice pune kada, to jest molitava svetačkih. (Otkrivenje 5, 8)

Poglavlja 4 i 5 u knjizi Otkrivenja daju nam uvid u ono što se događa na Nebu dok je sve ovdje dolje na zemlji u kaosu. I što otkrivamo? Da se naše molitve sakupljaju u zlatnim posudicama na Nebu! To znači da se naše molitve uzimaju kao dragocjeni zahtjevi. Nijedna se ne zanemaruje.

Danas nam je Bog dao onu snagu i autoritet kao što je onoga dana dao Davidu na bojnom polju. David nije imao oklop, ali Duh ga je opremio. To je sve što nam treba u svakom danu. Ne bismo se trebali brinuti o tome što se nalazi u našem hladnjaku ili koliko novca imamo u banci. Sve dok imamo Boga u srcu, nema diva koji nas može nadvladati.

PROČITAJTE JOŠ: