Bogu ništa nije previše teško
Foto: Unsplash

Bogu ništa nije previše teško, jer On je svemoguć i sveznajući. On uvijek pronađe način kako da nešto ostvari u našem životu.

Bog u Postanku 18, 14 postavlja važno pitanje: “Je li Gospodinu išta nemoguće?” Odgovor je: NE! Bog je sveznajući, što znači da sve zna. Bog je sveprisutan, što znači da je On svuda u svakom trenutku. Bog je svemoćan, što znači da sve može.

Razmislite na trenutak: ako Bog može stvoriti nešto iz ničega, On može sve. Ako je mogao stvoriti cijeli svemir za 6 dana, ne postoji problem koji On ne može riješiti. Kad shvatimo Božju moć, to će nas ohrabriti kad molimo. Kad dođemo do spoznaje da naš Otac posjeduje sve i može učiniti sve što On želi, tada možemo ići pouzdano i hrabro pred prijestolje i uputiti Mu naše molbe!

Bogu ništa nije previše teško

Prije više stoljeća, Bog je rekao Abrahamu: “Velik ću narod od tebe učiniti, blagoslovit ću te, ime ću ti uzveličati, i sam ćeš biti blagoslov.” (Postanak 12, 2) Bog je obećao Abrahamu da će dobiti sina i da će preko njegovog potomstva biti blagoslovljen svijet. Premda je njima u to vrijeme bilo očito da je Sara neplodna, Bog je jasno dao do znanja da će Sara roditi dijete. Kad je to čula, Sara se smijala. Čuvši to, Bog je razgovarao s Abrahamom i pitao ga: “Je li Gospodinu išta nemoguće?”

Mislim da je to pitanje koje si svatko od nas mora postavljati s vremena na vrijeme. Odgovor je očigledno “ne”, ali postoje slučajevi kad se ponašamo kao da su naši problemi preveliki za Boga. Mnogi vjeruju da On ima moć spasiti ih od pakla i pružiti im vječni život. Ali Mu ne vjeruju da će ih provesti kroz svakodnevne životne borbe.

Živjeti na takav način otkriva nedostatak vjere. To je razlog zašto toliko vjernika živi živote koji su prožeti sumnjom, strahom i neizvjesnošću. Bog ne želi da njegova djeca tako žive. Želi biti aktivan u našem životu. Želi da Mu vjerujemo i obratimo Mu se za sve naše potrebe – velike ili male!

Ono što Bog naumi, to će i ostvariti… Vjeruj Mu!

Ono što Bog naumi, to će i ostvariti… Vjeruj Mu!

Bog zna naume koje ima za nas i On će ih ostvariti. Sve što traži od nas je da vjerujemo onome što kaže. Svima nam je dokazao svoju vjernost. On će ostvariti sve što je obećao. Budite vjerni Riječi i ne dopustite da vas neprijatelj odvraća od Njegovih obećanja.

Bog je za nas, a ne protiv nas. Ne bojte se! Hrabro hodite s Njim kroz svaki novi dan!

PROČITAJTE JOŠ: