Kako đavao pokušava zarobiti tvoj um?

Zapamtimo, vaš UM jeste bojno polje kojega đavao pokušava zarobiti. Cilj borbe je pobijediti misao prije nego što se ona pretvori u djelo.

Kada smo počeli živjeti naš život kao nanovo rođene osobe – kršćani, našli smo se u velikoj bitci. Neprijatelj djece Božje jeste Sotona. Sotona želi pobijediti kršćanina, želi ga zavesti , želi ga udaljiti i otuđiti od Boga.

Sotona želi kršćanina zadržati dalje od slušanja i djelovanja po istini, jer on zna dobro što je Isus rekao da, “istina će vas osloboditi”.

Glavno mjesto sotonskog napada jeste um tj. misaoni život. U našim mislima počinje bitka. Malo kršćana uzima ovu činjenicu ozbiljno, oni tako malo i slabo čuvaju svoje umove i nadgledaju svoj ​​misaoni život.

Njihovi umovi su ispunjeni različitih TV programima, glazbom, novinskim člancima i razgovorima koje slušaju oko sebe. Tisuće misli ovoga svijeta ulaze u njihove umove. Oni razmišljaju o tim mislima, vrte ih u svojim umovima i poslije toga se čude što imaju prljave (protivne Bogu) misli, što imaju iskušenja, padove i slab duhovni život. Moramo razumjeti da nesvete – svjetske misli su sotonske utvrde, gdje može stajati u našem životu.

VIDI OVO: Kako prepoznati đavolske misli?

Pismo kaže da mi možemo “rušiti utvrde” i zarobiti svaku misao na “pokornost”. Trebamo imati um Kristov (Fil 2.5). Ne trebamo biti kontrolirani od strane loših, prljavih ili protivnih Bogu misli, mi možemo kontrolirati – utječemo na to što ćemo misliti. David je znao za tajnu čuvanja tj. kontrole misli, on kaže: “Neću stavljati pred oči svoje ništa opako” ( Ps 101,3). Kao mudri ljudi moramo paziti što ulazi u naše umove.

Misli koje nas navode na prijevaru, mržnju, zavist, opadanje, požudu i sl. dolaze od đavla. Trebamo rušiti sotonine utvrde i odbaciti njegove misli. To radimo tako što testiramo svaku misao da li je u skladu sa Svetim pismom.

Ako uložimo ovakav napor, naš um će biti obnovljen, a naša vjera će se razvijati. Zapamtimo, UM jeste bojno polje. Cilj borbe je pobijediti misao prije nego što ona uđe u djelo. Ako pobijedimo u bitci za naš um, radovat ćemo se punini života s Kristom svakoga dana, do kraja života.

Autor: Jan Vareca

IZVOR:Siont.net

NAJNOVIJE!