Kako prepoznati đavolske misli?

Đavolske misli su teške za prepoznati. Đavlovo šaputanje donosi duši iskrenog vjernika mnogo žalosti i uznemirenja.

Đavolske misli su teške za prepoznati. Sotonino prikriveno šaputanje donosi duši iskrenog vjernika mnogo žalosti i uznemirenja, a ovakav njegov napad obično prati i optužba.

Kroz misli pune bezbožnosti, hule i svake nečistoće đavao nastoji vjernika odvojiti od Boga, tj. natovarit mu krivnju i samosažaljenje (osjećaj nedostojnosti). Kršćanin se treba izvježbati i steći mudrost u postupanju s napadima ove vrste.

Ponekad je vrlo teško razlikovati naše misli od đavolskih. To je iz tog razloga, jer naš um nije uvijek okrenut ka Bogu ili je ispunjen “mislima ovoga svijeta”. Ali i zbog toga što je naše srce zavodljivo (Jer 17,9), jer mi još uvijek posjedujemo pali um – starog čovjeka – koji je “saveznik” Sotonin (Rim 1,28; 1. Tim 6,5 , Ef 4,18).

VIDI OVO: Kako se boriti s mislima koje nam dolaze od đavla?

Iz srca izlaze zle misli

Zle misli započinju iznutra, kao što je Isus rekao: “Iz srca izlaze zle misli … ” (Mt 15,19). Naše zle misli su u našoj kontroli i imaju element zadovoljstva (ugađanje sebi i tijelu) u sebi. “Plamene strijele zloga” (Ef 6,16) s druge strane dolaze izvan nas i donekle su izvan naše kontrole. One su vrlo napadne. Napravit ćemo uvijek grešku ako se počnemo baviti ovim mislima, njih trebamo svjesno odbijati – “gasiti strijele”. Iskustvo iz života Charlesa Spurgeona poslužit će kao dobra ilustracija toga.

Charles je prolazeći kroz poduži period napada nemoralnih misli na njegov um i nalazeći se blizu točke očaja, počinjao je dovoditi u pitanje čak i svoje spasenje. (Jer, nakon svega, kako može jedan pravi kršćanin misliti takve đavolske misli?)

Konačno je o tome porazgovarao sa svojim djedom koji je također bio u službi evanđelja. Djed ga je jednostavno upitao: ”Uživaš li u tim mislima?” Mladi Spurgeon je odgovorio: “Ne, ja ih mrzim!” Njegov djed je odgovorio: “Tada nemoj imati posla s njima. Nemoj ih posjedovati jer one nisu tvoje nego đavlove.”

VIDI OVO: Biblijske upute za skrivene misli: Kako negativne misli izbaciti iz glave?

Đavolske misli su tajanstvene

Đavao je tajanstven; on nastoji ubaciti neku misao u naš um i želi nas navesti na to da pomislimo kako je to naša misao. No, dobra je vijest da je mi možemo “zarobiti” kada shvatimo: što joj je konačni cilj, ili tko od nje dobiva ili ne dobiva slavu? Dakle, đavolje oružje možemo okrenuti protiv njega samog.

IZVOR:Siont.net

NAJNOVIJE!