Kako đavao udara kršćane?

Đavao često udara kršćane na početku duhovnih života te nas iskušava da sumnjamo u naše spasenje. No, on ujedno želi da posrnemo na kraju svojih putovanja.

Dana joj je vlast nad svakim plemenom i pukom i jezikom i narodom: da joj se poklone svi pozemljari, oni kojima ime nije zapisano u knjizi života zaklanog Jaganjca, od postanka svijeta.“ (Otkrivenje 13,8). 

Prije nego je postojao planet Zemlja, prije nego je postojao Edenski vrt, prije nego su postojali Adam i Eva, Bog je znao da će čovječanstvo uprskati stvar. 

Zbog grijeha koje će Adam i Eva počiniti u Edenskom vrtu, Bog je znao da će se proširiti na sve ljude. To Ga nije šokiralo ni iznenadilo. 

Uvijek je bio planirao da Krist umre. Otkrivenje 13,8 govori o Isusu kao „zaklanom Jaganjcu“. 

Đavao je pokušavao zaustaviti Isusa

No, đavao je pokušao zaustaviti Isusa od postizanja Njegovog cilja. Nakon što je Ivan krstio Isusa na Jordanu mi čitamo: „Duh tada odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša“ (Matej 4,1). 

Uz ta iskušenja, đavao je pokazao Isusu sva kraljevstva na zemlji te je rekao: „Sve ću ti to dati ako mi se ničice pokloniš.“ (redak 9). 

Parafrazirano, đavao je govorio: „Isuse, znam da si došao otkupiti natrag ono što je izgubljeno u Edenskom vrtu. Dat ću ti to na srebrnom pladnju ako mi daš trenutno zadovoljstvo toga da me štuješ.“ 

Naravno, Isus je to odbio. On je znao da mora ići na križ. 

To nas podsjeća da đavao često udara nas kršćane na početku naših duhovnih života te nas iskušava da sumnjamo u naše spasenje. No, on ujedno želi da posrnemo na kraju svojih putovanja kako bi mogao diskreditirati sve dobro što smo učinili. Zbog toga je apostol Pavao rekao da je htio završiti utrku radosno (vidi Djela 20,24). 

Bog će biti s nama i dati nam snagu koju trebamo kako bismo završili utrku života. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!