Kako nam Duh Sveti pomaže u patnji?

Duh Sveti nam je spreman pomoći u patnji. Znajući da će iskušenja i nevolje doći, koji su neki od praktičnih načina kako možemo potražiti pomoć Duha Svetoga u razdobljima slabosti? 

1. Kroz iskustvo Njegove prisutnosti kroz Božju Riječ. Najvažniji način kako Duh usmjerava naše živote jest Biblija. Kroz Bibliju učimo Božje zapovijedi i o Kristovoj osobnosti. (Rimljanima 8, 29; 12, 1-2)

Kroz Bibliju, Duh izgovara život u naše živote, koji nam daje snage da se krećemo prema naprijed u teškim razdobljima. 

2. Uključivanjem u djelovanje Duha kroz crkvu. U Djelima apostolskim vidimo kako Duh djeluje kroz Tijelo Kristovo na čudesne načine. To nije bilo vrijeme za rast Crkve; to je bilo vrijeme progona.

VIDI OVO: Evo kako možemo znati da u našem životu djeluje Duh Sveti

Vjernici su se nalazili, zajedno su objedovali, molili i bili ujedinjeni zbog Krista, a Duh im je davao snagu za to. Kada nevolje dođu, trebamo željeti ujedinjenje, kako bismo omogućili Bogu da djeluje u nama. 

3. Izražavanje srca Bogu kroz Duha. Kada okolnosti djeluju blijedo, riječi ponekad ne mogu ispuniti čežnju naših srca za pravdom. Bog nam daje Duha koji posreduje za nas, za naše dobro. (Rimljanima 8, 26-27)

U tim trenucima, intimnost s Ocem ne treba biti prekinuta zbog naših, vlastitih ograničenja. Čak i najdubljoj tuzi, naše zajedništvo s Bogom može biti postojano. 

NAJNOVIJE!