3 načina kako Isus daje mir našoj duši

Kad god je vaše srce uznemireno, sjetite se da vam Isus želi dati mir. Podsjetite se na istine iz Božje Riječi kako ga možete imati. 

Isus je došao na zemlju da donese mir uznemirenom i uplašenom čovječanstvu. On je svjedočio: ”Ovo vam rekoh, da u meni imate mir” (Iv 16,33).

Prije nego je uzašao na nebo, rekao je: ”Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav svijet daje. Neka se ne uznemiruje i ne plaši vaše srce” (Iv 14,27)

Kako Isus za mene održava mir Božji? Na tri načina:

  1. Kristova je krv uklonila krivnju moga grijeha. U tom smislu, Pavao govori: ”On je, naime, jedini mir” (Ef 2,14). Isus je postigao mir za mene svojom krvi. Sada više ne moram drhtati u strahu od đavlova optuživanja. Umjesto toga, znam da imam nebeskog oca koji oprašta moje grijehe. On me poziva da hrabro pristupim Njegovu prijestolju milosti da primim milosrđe: ”…pristupili smo vjerom k ovoj milosti u kojoj se nalazimo” (Rim 5,2).
  1. Krist održava moj mir i radost ako vjerujem: ”A Bog, izvor nade, neka vam dadne potpunu radost i mir u vjeri da napredujete u nadi snagom Duha Svetoga” (Rim 15,13). ”Dakle, opravdani vjerom u miru s Bogom po našem Gospodinu Isusu Kristu” (Rim 5,1). Mi imamo Boga koji oprašta, koji daje oprost. A zbog toga što imamo mir s Gospodinom, možemo doživljavati radost i pobjedu.
  1. Isus me ptiče da se radujem nadi ulaska u slavu: ”hvalimo se nadom slave Božje” (Rim 5,2). ”… po njemu pomiri sve sa sobom, uspostavivši mir krvlju križa njegova” (Kol 1,20). ”I vas, koji ste nekad bili otuđeni i koji ste postali neprijatelji svojim mišljenjem i zlim djelima, sada Bog izmiri u Kristovu smrtnom tijelu, smrću, da vas izvede preda se svete, neporočne i besprijekorne” (Kol 1,21-22).

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!