Kako je Bog prisutan u braku?

Božja prisutnost čini naš brak sretnijim, zdravijim i jačim.

Brak je sveti savez između muškarca i žene koji je ustanovio Bog. U kršćanskom braku, Bog je prisutan na nekoliko načina.

Bog je temelj braka

Brak je temeljen na Božjoj ljubavi. Muž i žena koji su u Kristu, odražavaju Božju ljubav u svom odnosu. On je ljubav, a u braku se ta ljubav očituje u ljubavi muža i žene jedno prema drugome na isti način na koji Krist ljubi Svoju Crkvu.

Bog blagoslivlja brak

U kršćanskom braku, muž i žena imaju Božji blagoslov na svom braku. Taj blagoslov i Božje vodstvo im daju snagu i podršku u teškim trenucima.

Bog je prisutan u ljubavi muža i žene

Kada se muž i žena vole, oni su znak Božje ljubavi u svijetu. Njihova ljubav je plod Duha Svetoga, koji ih vodi i pomaže im da budu sretni i zadovoljni u svom braku.

Bog je prisutan u molitvi

Muž i žena mogu moliti zajedno kako bi se povezali s Bogom i tražili njegovu pomoć u svom braku. Kada su u molitvi zajedno, oni su znak jedinstva i zajedništva.

Bog je prisutan u djeci

Djeca su plod braka i znak Božjeg blagoslova. Djeca su Božji dar, koji mužu i ženi pomažu da nauče voljeti i brinuti se za druge.

VIDI OVO: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Bog je prisutan u patnji

Bog može pomoći mužu i ženi da prebrode teškoće i da iz njih izađu jači. Božja prisutnost u kršćanskom braku je izvor snage i radosti.

Postoji nekoliko načina na koje možemo dopustiti Bogu da bude prisutan u našem braku.

  • Možemo moliti zajedno. Molitva je način da se povežemo s Bogom i tražimo Njegovu pomoć.
  • Možemo čitati Bibliju zajedno. Biblija nam može pomoći da naučimo o Božjoj ljubavi i kako živjeti u skladu s Njegovom voljom.
  • Možemo se truditi da živimo u ljubavi i praštanju. Kada živimo u ljubavi i praštanju, mi smo znak Božje ljubavi u svijetu.

Brak je sveti savez koji je ustanovio Bog. Božja prisutnost čini naš brak sretnijim, zdravijim i jačim.

NAJNOVIJE!