Foto: Pixabay

Jedna mlada djevojka B. radila je u noćnom lokalu. Gotovo naga plesala je na malom podiju. Majku je to veoma žalostilo. Molila je svećenika za pomoć.

Kad je svećenik otvorio Bibliju, pogled mu je pao na riječi u poslanici Rimljanima (8, 28) gdje piše da Bog onima koji ga ljube i koji se u njega uzdaju, okreće sve na dobro. Ponajprije, potrebno je biti zahvalan Bogu za sve, bez obzira na teško trenutačno stanje.

Pojasnio je majci da se bez Božjega znanja ništa ne zbiva u ovoj suznoj dolini. Ohrabrio ju je da bude strpljiva, da čvrsto vjeruje i ponizno moli pa će Bog sigurno pomoći. Majka je spremno poslušala savjet svećenika i počela je žarko moliti za obraćenje svoje kćeri.

Još je iste večeri jedan mladi gospodin, prolazeći ulicom, svratio u noćni bar, prišao mladoj plesačici i pogledavši je u oči, rekao: “lsus te voli!” Djevojka je bila vrlo izenađena tim riječima. Često su joj muškarci dobacivali kojekakve riječi, ali zašto je ovaj mladić drukčiji i zašto je ovo rekao? Prestala je plesati i sjela do mladoga gosta. S velikom znatiželjom zapi-tala ga je: “Zašto ste mi to rekli?”

Odgovorio je: „Iskreno ti priznajem da sam slučajno prolazio ovom ulicom te sam tjeran nutarnjim glasom ušao u ovaj lokal. I kad sam vidio što ti tu radiš, glas mi je rekao da ti kažem da te Isus voli. Još nešto, On ti želi darovati novi, pravi život. No, ti se sama trebaš za to odlučiti.“

Striptiz-plesačica uzbuđeno je gledala u mladoga muškarca i plakala. Tiho mu je rekla: “Želim primiti taj dar!” Nakon potresnoga razgovora te blažene večeri mlada je djevojka prihvatila Isusa za svoga Spasitelja. Napustila je noćni lokal i sada živi novim životom. Žarka molitva sve može!

IZVORRastimougospodinu.com