Dok molite Boga za pomoć, uzmite Bibliju i izgovarajte Bogu biblijske stihove. Koje citate trebate koristiti u molitvi Bogu?

„On reče: »Iz nevolje svoje zavapih Jahvi, i on me usliša; iz utrobe podzemlja zazvah, i ti si mi čuo glas.“ (Jona 2,2). 

Kad znate koji je uzrok vašeg beznađa onda se možete moliti za točno ono što trebate. Tako Bog želi da razgovarate s Njim. 

Dok se molite za nešto specifično, ohrabrujem vas da uzmete Pismo i da ga molite Bogu. To je ključno kada molite Boga za pomoć. 

To je Jona učinio kada je potonuo u ocean i kada ga je progutala velika riba. U svojoj kratkoj molitvi u Joni 2, molio je osam različitih pisama. Sve što je rekao bili su citati iz Psalma. Jona je očito jako dobro poznavao Pismo. 

VIDI OVO: Hoće li mi Bog pomoći?

Koje citate trebate koristiti u molitvi Bogu? 

Molite Božje lamentacije (tužaljke). Kada ste ljuti, pročitajte jednu od lamentacija u Psalmima ili u Tužaljkama i molite te pritužbe Bogu. 

Molite istinu o Bogu. Molite što Biblija kaže o Bogu – o Njegovoj dobroti, pravednosti i pravdi. Sve te teme su u Bibliji. 

Molite Božja obećanja. Ne mogu vam reći koliko sam puta molio: „Bože, trebam te da održiš Svoju riječ. Trebam da učiniš što si obećao“. Tada bih molio jedno od Božjih obećanja koje sam zapamtio. 

Proučavajte Božju Riječ svaki dan kako biste, kao Jona, mogli moliti Božje Riječi samome Bogu. I dok to činite, Bog će donijeti nadu natrag u vaš život. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com