6 načina kako muž može iskazati ljubav svojoj ženi

Shvaćanje i prihvaćanje toga da je najdublja ženina potreba ljubav i da je najdublja muževa potreba poštovanje temeljna je stvar na putu prema boljem braku.

Evo kratkog podsjetnika kako muž može iskazati ljubav svojoj ženi… Slijede pitanja koja si može postaviti svaki suprug:

Bliskost. Sjetim li se približiti joj se i prihvatiti njezinu potrebu za razgovorom i povezivanjem sa mnom kako bih joj pokazao da je volim?

Otvorenost. Dijelim li s njom svoja razmišljanja? Jesam li siguran da joj se ne opirem kada ona pokušava doprijeti do mene?

Razumijevanje. Pazim li da ne pokušavam „popraviti“ svaku stvar koju mi ona predstavi kao problem ili razlog za zabrinutost? Vodim li računa o tome da je ona kompleksna osoba i da svaka stvar koja se dogodi utječe na svaki dio nje, a posebice na njezine emocije?

Pomirljivost. Jesam li uvijek spreman rješavati probleme? Pazim li da je ne povrijedim rekavši nešto poput: „Ma pusti to, idemo dalje!“?

Odanost. Tražim li stalno načine da joj pokažem da ću joj biti odan zauvijek, da je ona jedina ljubav mog života, jedina žena za mene?

Poštovanje. Dajem li joj uvijek do znanja da je cijenim kao osobu? Pokazujem li joj da mi je veoma bitno sve što ona radi i da mi je njezino mišljenje važno? Zna li ona da vjerojatno ne bih mogao bez nje?

NAJNOVIJE!