3 načina na koja možeš odgovoriti demonskim podrugivanjima i podbadanjima

Postoje tri načina na koja možeš odgovoriti demonskim podrugivanjima i podbadanjima kojima se nabacuju na tebe s tih dvokatnih prozora tijekom dnevnog hoda s Kristom, a dva od njih su pogrešna.

Prvi, najporaženiji su oni ljudi koji obraćaju pozornost na demonske misli i vjeruju im. Podmukla misao ispaljenja je u tvoj um: ”Ne moliš, ne čitaš svoju Bibliju, pa ni ne svjedočiš kao što bi trebao. Kako te Bog može voljeti?” To je očita laž jer je Božja ljubav bezuvjetna. Ali ti počneš razmišljati o svojim propustima i slagati se s tim da Bogu baš nisi vrijedan ljubavi. Vrlo brzo sjediš nasred ulice i nikamo se ne krećeš.

VIDI OVO: Tri molitve protiv Sotone – za zaštitu od Neprijatelja

Ti su kršćani potpuno poraženi jednostavno zato što su bili nasamareni da povjeruju kako ih Bog ne ljubi, ili kako nikada neće biti pobjedonosni kršćani, ili kako su bespomoćne žrtve prošlosti. Nemaju nikakvog razloga zbog kojeg ne bi odmah ustali i počeli hodati, ali oni su povjerovali laži i ne mogu se nikamo pokrenuti.

Drugi odgovor je jednako tako neplodan. Pokušavaš se prepirati s demonima: Nisam ja ni odvratan ni glup. Ja sam pobjedonosni kršćanin.” Ponosan si pa ne vjeruješ što ti govore, ali te oni i dalje nadziru i određuju tvoj dnevni red. Stojiš nasred ulice i vičeš na njih kada bi trebao marširati naprijed.

Mi ne trebamo vjerovati zlim duhovima, niti trebamo s njima razgovarati. Umjesto toga, ne trebamo ih uzimati u obzir. Opremljen si bojnom opremom Božjom; ne mogu te dotaknuti sve dok ne spustiš svoj obrambeni stav. Na svaku strijelu kušnje, optužbe, ili prijevare koju ispale prema tebi, jednostavno podigni štit vjere, skreni napad, i živi dalje (Kol 2,6). Zarobljavaj svaku misao da se pokorava Kristu. Izaberi istinu usprkos svakoj laži. Kako to budeš činio, iskusit ćeš kako se svakim korakom tvoja zrelost i sloboda umnožavaju.

Autor: Neil T. Anderson; iz knjige ”On lomi okove” (Logos Daruvar)