Kako određujemo što je normalan spolni odnos, a što bolestan ili perverzan?

Kakav je normalan spolni odnos, a što spada u bolestan ili perverzan? Znanost više nameće pitanja nego odgovore. A Biblija?

Želimo li da nas vodi Sveto pismo, normalno je za sve ono što ispunjava Božji naum pri kreiranju nečega. Dakle, svaki oblik spolnosti koji ne odgovara njezinoj namjeri mora biti abnormalan. Međutim, što ima reći znanost?

Znanost više nameće pitanja nego odgovore. Može nam reći što je uobičajeno ili prosječno u seksualnom ponašanju. Može nam također objasniti kako djeluju naša tijela i osjećaji. Znanost je opisna. Nastoji istražiti konstrukcije Velikog Konstruktora.

Čovjek ne treba biti znanstveno potkovan pa da vidi s čime se suočavamo. Danas, u našoj grozničavoj jurnjavi za osjetilnim užicima, ponovno otkrivamo širok krug erotskih užitaka u svakoj civilizaciji koja je ušla u stadij dekadencije. Bračno parovi uživaju u takvim naslagama kao što su oralno-genitalni seks. Je li takav seks normalan?

Znanost može izjaviti samo to da je takav seks ”statistička norma”, tj. da ga izvodi većina ljudi. Normalan i prosječan ne označuju međutim, isto. Kad kršćanin govori da je nešto normalno, on govori da je nešto onako kao što je bilo zamišljeno.

S druge pak strane, znanstvenik ne zna ništa o zamišljenom ili svrsi. On samo može opisati ono što vidi. A za njega normalno znači ”kako stvari stoje”, a ne kakve bi trebale biti.

Kako određujemo što je normalan seks, a što bolestan ili perverzan
Foto: Pexels

Zdrav razum

Ipak, zdrav nam razum pokazuje da je ženski spolni organ bolje prilagođen nego usta ili rektum. A ako odnos ruke u i rukavice nije dovoljno dobar za muški i ženski spolni organ, između njih ipak ostaje funkcionalan odnos. Razmnožavanje može biti sekundarna svrha seksa, ali je i dalje svrha, a još ni jedna žena nije začela dijete među zubima.

Što hoću reći? Je li oralno-genitalni seks abnormalan? Je li naopak? Jesu li sve moguće varijacije seksualne stimulacije također naopake? Na sva ta pitanja ne mogu odgovoriti jednostavno. A čak da ogovorim, odgovori ne bi bili važni.

Važno je, međutim, to da je svaki oblik erotske stimulacije koji nije dio trajne seksualne veze i koji ne vodi do snošaja između muškarca i žene, ma koliko bio normalan u statističkom smislu, subnormalan s kršćanskog gledišta.

Namjerno se služim izrazom subnormalan. Erotska stimulacija snošaja slična je dudi varalici bez bočice ili prehrani čokoladnim slatkišima i likerima – divni su kao dio cjeline, ali opasni i odvratni kad se uzimaju sami bez ičega drugog.

Autor: John White

NAJNOVIJE!