4 savjeta kako prekinuti vezu s osobom koja nije ‘ona prava’

Kako prekinuti vezu s osobom za koju ste shvatili nije ‘ona prava’ Prekid je uvijek bolan, ali neke će stvari pomoći da rana zacijeli.

1. Objasni

Nemoj samo izaći iz nečijeg života bez objašnjenja. Objasni. Nemoj to učiniti telefonski ili mailom. Dogovori da se sastanete i reci mu/joj otvoreno. Tako ćeš se odnositi prema drugima onako kako bi volio da se drugi odnose prema tebi.

2. Ne laži

Budi iskren/a, ali blag/a. Ako si našao/la drugu/drugog, reci to. Neka bude kratko, ali izbjegni kazati ono što bi ju/ga moglo povrijediti. Poslije toga nemoj rastrubiti sve detalje svojim prijateljima. Zapravo, nemoj uopće pričati o tome!

VIDI OVO: Kada Bog prekine vezu: 4 znaka da je prekid od Boga

3. Neka bude u potpunosti

Kad prekidaš, neka to bude u potpunosti. Nemoj slati nejasne signale, npr. kasnije telefonirati da vidiš kako se on/a osjeća. Daj povrijeđenoj osobi vremena i priliku da preboli prekid i da krene dalje.

4. Gledaj ga/ju kao prijatelja/prijateljicu…

Pokušaj na osobu s kojom prekidaš gledati kao na prijatelja s kojim se trebaš rastati, a ne kao na neprijatelja. Ako zaista niste jedno za drugo, oboje ćete jednog dana shvatiti da je prekid bio najbolje što se moglo dogoditi. (…)

Izvor: Book.hr; Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu