Kako prenijeti vjeru
Foto: Unsplash

Vjernicima je najveća želja prenijeti svoju vjeru u Boga drugima. Kako to možemo učiniti? Donosimo nekoliko korisnih savjeta. 

Jedna od naših najvećih želja kao kršćana jest da naši voljeni prigrle vjeru u Spasitelja. Iako ne možemo vjerovati za druge, postoji nekoliko koraka koje možemo poduzeti kako bismo utjecali na njihove živote za Krista. 

Pričajte im o Kristu. Ljudi će se može zainteresirati za Krista prema našem primjeru, no kako bi bili spašeni, moraju čuti i razumjeti evanđelje (Rimljanima 10,13-15). 

Dijelite osnovne postavke Biblije. Prenosite im duhovne lekcije koje ste naučili o Bogu. Na primjer, podijelite s drugima da se nebeski Otac brine za potrebe Svoje djece (Filipljanima 4,19), da ih vodi Svojom Riječju (Psalmi 119,105) i da onima koji su u Kristu omogućuje da žive pravedno i poslušno (Ivan 15,4-5). 

VIDI OVO: 5 korisnih savjeta za svjedočenje vjere drugima

Pokažite vjeru u Boga svojim načinom života. Ako vas karakteriziraju mir, radost i zadovoljstvo usred poteškoća ili patnje, onda će vaš primjer odašiljati jasnu poruku ljudima oko vas. Riječi i djela pokazuju da je vaša vjera iskrena i da Krist zaista može preobraziti živote. 

Moj djed je utjecao na mene. Sjećam se da sam mislio da, ako Bog njega može tako voljeti i brinuti se za njega, onda se vjerojatno može brinuti i za mene. Ne želite li da vaš stav i osobnost ostave druge s takvim povjerenjem u Boga? 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org