Kako reagirati na kompliment
Foto: Unsplash

Kako reagirati kada vam netko uputi kompliment? Kao kršćani, pozvani smo biti ponizni, tako da je možda nejasno kako trebamo reagirati kada drugi govore dobro o nama.

Ponos uvijek pokušava progurati svoj ružni nos, pa moramo biti oprezni da nas pohvala ne napuše. No to ne znači da trebamo odbiti svaku pohvalu da bismo pokazali poniznost.

Moj je savjet da jednostavno kažemo: „Hvala vam najljepša.“ Tada potiho zahvalite Gospodinu na blagoslovu, na tome da ste prepoznali da svaka vrijedna pohvala naposljetku dolazi od njega.

Ako ste se ohrabrili, možete toj osobi dati do znanja što vam taj komentar znači. Ako ste dobili pohvalu za postignuće koje je proizvod zajedničkog napora, pazite da primjereno pohvalite sve koji su sudjelovali. Blagoslov je puno ugodniji kada se podijeli. 

Svaka pohvala koja nam je upućena izgrađuje naš karakter. Svaki kompliment koji miluje naše uši treba biti usmjeren našem nebeskom Ocu. Ako zadržimo pohvalu za sebe, naše srce može zaraziti ponos. No poniznost se javlja kada pohvalu preusmjerimo prema Bogu.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org