Kako se riješiti zabrinutosti? 7 biblijskih savjeta

Kako se možete riješiti zabrinutosti koja iz dana u dan prijeti vašem unutarnjem miru? Poslušajte ovih sedam biblijskih savjeta: 

1. Vjerujte u Boga – “Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga
i u mene vjerujte!” (Ivan 14,1) Kada vjerujemo u Boga, znamo da je on nadmoćan nad svim našim brigama i problemima te da će nam pomoći u njihovom rješavanju.

2. Predajte svoje brige Bogu – “I svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas!” (1. Petrova 5,7) Kada prepuštamo svoje brige Bogu, oslobađamo se tereta i dopuštamo mu da nam pomogne.

3. Molite se – “Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu.” (Filipljanima 4,6) Kada molimo, izražavamo svoje brige i potrebe Bogu te primamo Njegov mir i utjehu.

VIDI OVO: Bog brine za vas: Kratka molitva protiv zabrinutosti

4. Prakticirajte zahvalnost – “Svagda i za sve zahvaljujte Bogu i Ocu u imenu Gospodina našega Isusa Krista!” (Efežanima 5,20) Zahvalnost nas podsjeća na sve blagoslove koje imamo u životu i pomaže nam da se usredotočimo na pozitivne stvari umjesto na probleme.

5. Okružite se dobrim ljudima – “Druži se s mudrima, i postat ćeš mudar,
a tko se drži bezumnika, postaje opak.” (Izreke 13,20) Ljudi s kojima se družimo utječu na našu perspektivu na život i na našu sposobnost suočavanja s brigama.

6. Usredotočite se na Božju Riječ – “Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.” (Psalam 119,105) Čitanje Biblije nam daje mudrost i smjernice za život, te nas podsjeća da Bog ima kontrolu nad svim stvarima.

7. Budite u službi drugima – “Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio.” (Ivan 15,12) Kada služimo drugima, osjećamo se korisno i ispunjeno, te se lakše rješavamo vlastitih briga.