Kako se spasiti i doći u raj?

Na koji način se možemo spasiti i doći u raj? Što trebamo činiti? Biblija je vrlo jasna po tom pitanju!

Bog kaže da će nas prihvatiti i osloboditi nas od osude, proglasiti nas da ”nismo krivi”, ako povjerujemo u to da je Isus Krist umro za naše grijehe. Na isti način možemo biti spašeni, ako dođemo Kristu, bez obzira na to tko smo ili kakvi smo bili

Biblija kaže: „Jer pravednost se Božja od vjere k vjeri u njemu otkriva kao što je pisano: Pravednik će od vjere živjeti.“ (Rimljanima 1, 17) Božja Riječ isto tako kaže: „Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.“ (Efežanima 2, 8-9) 

Radosna vijest je u tome da su nam smrt i Isusovo uskrsnuće omogućili pristup Bogu. Drugim riječima, u raj možemo doći samo ako povjerujemo u Boga, po Njegovom Sinu, Isusu Kristu. 

Kako izražavamo vjeru u Krista? Evo jednostavnog, biblijskog vodiča. 

1. Priznajte da vam je potreban Spasitelj

Ne možemo vlastitim trudom doći Bogu. Svatko od nas je grješnik. Svi smo zabrljali. Raj je savršen, mi nismo. 

Biblija kaže: „Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.“ (1. Ivanova 1, 9) Apostol Pavao nas uči: „Pravda je Božja po vjeri u Isusa Krista za sve one koji vjeruju, jer, nema razlike.“ (Rimljanima 3, 22) 

2. Vjerujte u Isusa

Biblija kaže: „Vjerujte u Isusa i bit ćete spašeni.“ (Djela apostolska 16, 31) To znači da vjerujemo u ono što Biblija kaže da Isus jest i da se pouzdamo u Isusa u pogledu naše budućnosti. Isus je rekao: „Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi Ocu ni na koji drugi način osim po meni.“ (Ivan 14, 6) 

Naša vjera treba biti vjera u Isusa: „Ako, svojim ustima, ti ispovijedaš da Isus jest Gospodin i ako, u svom srcu, ti vjeruješ da ga je Bog uskrsnuo iz mrtvih, ti ćeš biti spašen. Naime, vjerovati u svom srcu vodi pravednosti i ispovijedati svojim ustima vodi u spasenje.“ (Rimljanima 10, 9-10) 

3. Predajte se Isusu

Recite Isusu da Mu povjeravate svoj život. Izrecite da vjerujete u Njega i Njegova obećanja. Isus je rekao: „Tko vjeruje u mene, to on ne vjeruje u mene, već u onoga tko je mene poslao i onaj tko mene vidi, vidi također onoga tko je mene poslao. Ja, svjetlost, ja sam došao u svijet, da onaj tko vjeruje u mene ne bi ostao u tami.“ (Ivan 12, 44-46) 

4. Pouzdajte se u Božja obećanja

Možemo vjerovati u Božja obećanja napisana u Ivanovom evanđelju 3, 16: „Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.“ Bez obzira na ono što ste učinili ili koliko ste dugo to činili, Bog obećava da će svatko tko povjeruje u Isusa živjeti s Njime, na nebesima zauvijek.

Molitva za predanje života Kristu 

Ako svoj život niste predali Isusu i ako niste povjerovali u Njega još uvijek, zašto čekati? Molite ovu molitvu: 

Dragi Isuse, Ti si obećao da će mi, ako povjerujem u Tebe, svi moji grijesi biti oprošteni. Da ću naučiti koja je svrha mog života i da ćeš me jednoga dana prihvatiti u moj vječni dom, na nebesima. 

Priznajem svoje grijehe i vjerujem da si Ti Bog, moj Spasitelj. Pozivam te u svoj život i prihvaćam Te kao svog Gospodina. Danas, svaki dio svog života predajem na upravljanje Tebi. Ti imaš pravo odlučivati o mome životu. 

Isuse, želim se odmoriti u Tvojoj ljubavi. Hvala Ti na tome što ju nisam morao/la zaraditi, zaslužiti ili raditi za Tvoju ljubav. Želim ostatak svoga života iskoristiti kako bih služio Tebi, umjesto služenja samome/samoj sebi. Ponizno svoj život predajem u Tvoje ruke i molim za Tvoj spas i da me prihvatiš u svoju obitelj. U Isusovo ime molim. Amen.“ 

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!