Kako smiriti bijesno dijete? Ova majka je podijelila genijalan trik!

Kako smiriti izljeve bijesa kod djeteta? Ova majka je podijelila genijalan trik koji smiri njezino bijesno dijete. Evo što predlaže!

Svaki roditelj se nada da njegovo dijete neće imati izljeve bijesa, poznate i kao tantrumi. No oni su gotovo neizbježni.

Ponekad uključuju bezrazložan plač, bacanje po podu, udaranje ili pak vrištanje te su jednako česti kod djevojčica i dječaka. Najčešće se javljaju između prve i treće godine, iako ni to nije pravilo.

Kada se prvi put susretnete s izljevima bijesa (tantrumima) vlastitog djeteta, to bi vas moglo izbezumiti, pa čak i izazvati stres i frustraciju, ali važno je znati da su oni normalan dio razvoja.

Postoje brojni savjeti te stručna literatura na temu ove pojave, ali uvijek je dobro čuti i priče i iskustva iz prakse drugih roditelja. Jedno takvo je u Facebook grupi 5 Minute Mum podijelila i jedna mama.

Majka je pronašla rješenje kako smiriti bijes kod svog sina

Nakon što se suočila s ispadima bijesa svog trogodišnjaka, pronašla je rješenje kako ga smiriti, a kaže da to pomaže i njoj da smanji stres.

“Samo sam htjela podijeliti tehniku ​​sprečavanja tantruma koja trenutno djeluje s mojim gotovo četverogodišnjakom”, napisala je na početku svoje objave te otkrila kako je riječ o tehnici koju je nazvala “zagrljaj srca”.

Zamolite da vas zagrle…

“Zamolite ih da vas zagrle, naslone glavu na vaša prsa, u visini srca, i pitajte ih što čuju”, savjetovala je.

Priznala je da se i sama često osjeća frustrirano zbog dječakovih tantruma, ali da ovaj potez pomaže i njoj da se smiri.

“Radimo to već nekoliko tjedana, a jučer mi je prišao i sam tražio zagrljaj srca”, napisala je te dodala kako njezinom sinu to pomaže da prestane plakati jer se mora koncentrirati na otkucaje srca, odnosno mora “slušati i ritam mu pomaže da se opusti”.

Njezin savjet je mnoge oduševio, a jedna mama je potvrdila njegovu učinkovitost te dodala da ga i sama prakticira, piše The Sun.

IZVOR:Index.hr