3 karakteristike krivotvorene duhovnosti

Znate li po čemu možete prepoznati lažnu (krivotvorenu) duhovnost? Koje su karakteristike krivotvorene duhovnosti?

Sljepoća za vlastito ropstvo.

Kad je Isus rekao tim takozvanim ”vjernicima” da ne mogu biti njegovi učenici ako ne dopuste da Njegova Riječ slomi njihove grijehe, sablaznili su se. Upozorio ih je: ”Moji učenici možete biti jedino ako ustrajete u mojoj Riječi, sve dok ne budete oslobođeni svakog ropstva. Niste slobodni; vezani ste. Vaše vjerovanje mora uključivati i poslušnost mojoj Riječi!”

Prema Isusu, nitko nije pravi vjernik dok Riječ ne dobije mjesto u njegovu srcu, dok ne postane strah i nada njegovoj duši, dok nije poslušan svakoj riječi koja izlazi iz usta Božjih, dok Riječ ne razotkrije i ne slomi okove grijeha, tradicije, lažnih nauka! Tim vjernicima Isus je rekao: ”Želite me ubiti jer moja Riječ nema mjesta u vama.”

Velika većina vjernika, polaznika crkve, nikada nije doživjela spasenje.

Toliki polaznici crkve nikada nisu bili dotaknuti ili osvjedočeni Riječju Božjom. Oni su još uvijek robovi starih putova, starih navika, starih prijatelja. Oni se nisu promijenili ni za jednu jotu. Još uvijek drže jednu nogu u svijetu. Žive laž i otvoreno sramote Krista. Oni Isusu čine više štede od holivudskih izrugivača zajedno. Pod izravnom kontrolom lažnih duhova, nisu u stanju vidjeti da su vezani. A ako im pokušate pokazati da će biti odbačeni kao nekorisni sluge, razljute se. Oni idu u pakao misleći da su vjernici.

VIDI OVO: 7 obilježja duhovno zdrave osobe

Evo laži koja je zarobila Židove Isusova vremena i određene ”vjernike” današnjice: ”Bog je sa mnom. Sve što imam, on mi je dao. Svi moji talenti i sve moje sposobnosti su njegovi darovi. Činim točno ono što Bog želi. Bog i ja se dobro slažemo. Ja sam dijete kralja. Bog mi je otvorio vrata. Istina, sudjelujem u predstavi u noćnom klubu. Da, oni tamo piju i psuju. Da, nalazim se tamo usred pokvarenosti, ali Bog me je tamo stavio. Ja sam njegov predstavnik. Bog mi je rekao da je sve u redu. Barovi i klubovi? Da, ali vodim Isusa sa sobom. Istina, imam uloge u vulgarnim predstavama i filmovima, ali to u stvari nisam ja! Ja sam u stvari Isusov obožavatelj.”

Sve je to velika laž i njezina najgora vrsta krivotvorene duhovnosti. Tu nema predanosti, odvojenosti, kajanja zbog grijeha, ostavljanja prošlog života. ”Ako tko ljubi svijet, u njemu nema ljubavi Očeve” (1 Iv 2,15).

Oni ne vjeruju Isusu ni kad ih naziva preljubnicima ili idolopoklonicima.

Isus im je hrabro rekao: ”Ono što činite je od đavla. Sve ta djela za koja mislite da ih Bog odobrava djela su oca laži.” ”Vi ponavljate djela oca svoga.” (Iv 8,41).

Ozlojedili su se. ”Mi nismo rođeni iz preljuba. Mi imamo samo Boga za oca.” (Iv 8,41). Poslušajte njihove izgovore: ”Ne činimo ništa pogrešno! Nismo zli; ljubimo Boga! Radeći ovo, ne radimo apsolutno ništa pogrešno. U nama nije đavao. Ne vodi nas on. U nama je Duh Božji! Mi smo djeca Božja – posebna, izabrana.”

Dopustite mi reči što mi je potreslo dušu. Isus govori onima koji tvrde da su vjernici: ”Vi ste od đavla i vršite želju svoga oca.” Slijepi ste za ono što činite i ispričavate se kao: ”to nisam ja! Ja ljubim Boga. Nisam preljubnik.” Kako se Bog mora žalostiti dok milijuni ”kršćana” griješe, koketiraju s đavlom, otvrdnjuju i slijepo idu svojim vlastitim putovima, govoreći: ”Dobro sam. Sve je dobro. Bog je još uvijek sa mnom. Nisam pokvaren. Nisam idolopoklonik.”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!