5 zajedničkih karakteristika osoba koje često plaču

Prema psiholozima, plač je dobar i zdrav, a osobe koje često plaču su posebne. Sljedeći put kad budete na rubu suza, sjetite se ovih nekoliko stvari o plakanju:

Plakanjem smanjujete stres – ako ste osoba koja lako ispušta emocije, onda ćete se lakše nositi s teškim životnim situacijama. Nakon što “otplačete svoje”, osjetit ćete olakšanje i bit ćete u stanju jasnije sagledati situaciju koja vam je natjerala suze na oči.

Pokazujete da se ne bojite vlastitih osjećaja – plakanje je također znak da se ne bojite onoga što osjećate. Plakanje je znak da prihvaćate svoju ranjivost i osjećajnost.

VIDI OVO: Suze nisu znak slabosti: Ovih 7 biblijskih stihova to potvrđuje

osobe koje plaču
Foto: Pixabay

Plakanje je također znak zdravog srca i mozga.

Pokazujete koliko ste hrabri – osobe koje pokazuju svoje emocije su hrabre i autentične. Važnije im je da žive svoju istinu, nego da brinu što će drugi pričati o njima. Osim toga znaju da bi i drugi rado češće pokazali svoje prave osjećaje (makar i kroz suze), ali se ne usude jer moraju održavati sliku o sebi koju su stvorili.

Plakanje pomaže uspostaviti ravnotežu – kad prihvatite svoje osjećaje, a plakanje je dio procesa prihvaćanja, lakše ćete otpustiti osjećaje koji vas tište.

NAJNOVIJE!