Karijeru je započeo kao domar, a sada je postao ravnatelj škole

Čovjek iz Kalifornije, koji je karijeru započeo prije 30 godina kao domar, sada je postao ravnatelj iste škole.

Mike Huss bio je učenik osnovne škole Ione, ali je kasnije postao zaposlenik prije nego što je preuzeo školu.

Isprva je bio domar škole

Iako Mike kaže da se nikad nije želio pridružiti učiteljskoj profesiji, njegov je učiteljica u sedmom razredu vidjela njegov potencijal.

“Sjećam se da mi je gospođa Collier rekla: ‘Jednog ćeš dana biti tako sjajan učitelj’, a ja sam joj se nasmijao, misleći da se to neće dogoditi, ali evo me”, rekao je.

Ali prije nego što je počeo podučavati, Mike se zaposlio kao domar u osnovnoj školi Ione. Tada se trudio povezati s učenicima i djeca su ga zavoljela.

“Mnogi učitelji ovdje u osnovnoj školi Ione stalno su govorili: ‘Gubiš svoje vrijeme. Pogledaj ovu djecu. Privlačiš ih … i žele biti s tobom i učiti od tebe. Moraš postati učitelj'”, prisjetio se Mike.

U početku nije bio siguran želi li promijeniti posao i isprobati nešto novo. Uostalom, prihvatio je posao školskog domara, jer nije želio nastaviti s višim obrazovanjem i želio je raditi kako bi njegova žena Karen mogla ići na fakultet. Ali, nakon što su se on i Karen vjenčali i dobili svoje prvo dijete, rekao je da je otkrio svoj razlog.

“Kada je moj sin imao oko 3 godine, rekao sam: ‘Znaš što? Želim pokazati svom sinu da možeš nastaviti rasti u životu!'”. Vratio se obrazovanju i završio je fakultet.

Nakon završetka obrazovanja, u nastavi je radio punih 19 godina, a sada je postao ravnatelj iste škole. Kolege su odlučili da bi on treba voditi školu.

U nastavku poslušajte ovu nevjerojatnu priču.

Administratorica ureda osnovne škole Ione, Melanie Cortez, našalila se da je jedini problem to što sada učenicima nedostaje, jer ne može provoditi puno vremena u učionici.

“Djeca ga nisu navikla vidjeti u uredu, pa nam djeca dolaze po cijele dane pitajući: ‘Je li g. Huss zauzet?”.

Mike kaže da svoj život vidi kao primjer drugima da mogu postići velike stvari ako ostanu na pravom putu.

“To je ono što pokušavam učiniti – pokušavam pomoći učenicima da vjeruju da mogu postići velike stvari”, zaključuje.

NAJNOVIJE!