Kava ubrzava gubitak kilograma ako je pripremite na način koji vam nudimo u ovom članku. Za napitak su vam potrebna samo dva sastojka.

Svi znamo da ljubitelji kave zaista teško mogu pronaći bilo koju drugu alternativu – oni jednostavno ne mogu funkcionirati bez dnevne doze kofeina. Neki ovisnici o kavi čak idu toliko daleko da ovaj napitak piju uz određenu hranu, pića, pa čak i deserte.

Debata oko toga je li kava dobra za zdravlje ili ne traje desetljećima unazad. Zdravstveni radnici ističu da kava ima svojstva koja promoviraju zdravlje i može biti ljekovita ukoliko se redovno konzumira, ali u umjerenom obliku.

Kava ubrzava gubitak kilograma

Znate li da kava, koja je mnogima oduvijek bila omiljeno piće, također ubrzava gubitak kilograma? Iznenađujuće, zar ne?

Zdravstveni stručnjaci i nutricionisti diljem svijeta raspravljaju o tome kako crna kava ubrzava gubitak kilograma.

Prema nedavnoj studiji, objavljenoj u američkom časopisu Clinical Nutrition, kofein u kavi pomaže ubrzavanju programa mršavljenja.

Kava suzbija glad – ubacite u nju kako i lanene sjemenke

Kava stimulira metaboličku aktivnost i povećava razinu energije, što dodatno suzbija glad. To je razlog zbog kojeg ljudi posežu za vrućom šalicom kave kada im treba povećanje energije ili podizanje raspoloženja.

Za gubitak kilograma izbjegavajte dodavanje mlijeka i šećera u kavu jer možete preokrenuti djelovanje i potaknuti debljanje. U stvari, dodajte nekoliko zdravih sastojaka svojoj crnoj kavi kako biste je učinili još zdravijom i aromatičnijom poput kakaa u prahu i lanenih sjemenki.

Ova dva sastojka se koriste u raznim programima mršavljenja. Za kakao se zna da ubrzava metabolizam. Mnogi nutricionisti i fitness treneri preporučuju ljudima da dodaju kakao prah svojim proteinskim šejkovima.

Lanene sjemenke su prekrivene vlaknima, koje se dugo zadržavaju u crijevima i tako sprječavaju brzu razgradnju, držeći vas sitim duže vrijeme.

– Lanene sjemenke su sjajan izvor rastvorljivih vlakana djeluju kao sredstvo za suzbijanje gladi – piše u knjizi „Ljekovita hrana“ (Healing Foods) izdavačke kuće DK.

Kako napraviti kavu za gubitak kilograma kod kuće?

Evo kako možete napraviti kavu za gubitak kilograma, odnosno mršavljenje kod kuće:

Sastojci: 1 žlica mljevene kave u prahu, pola žlice kakaa u prahu, pola žličice mljevenih lanenih sjemenki.

Priprema: Ako pripremate s instant kavom, u šalicu sipajte sve sastojke i dodajte toplu vodu. Ukoliko je riječ o turskoj kavi, prvo je skuhajte na uobičajen način, a zatim u šalicu dodajte kakao i sjemenke lana. Sve dobro promiješajte.

Napitak je najbolje biti u jutarnjim satima. U napitak nemojte dodavati nikakav šećer ili umjetne zaslađivače.

PROČITAJTE JOŠ: