Kit progutao čovjeka (56) pa ga ispljunuo: Nije mogao vjerovati što je preživio

Grbavi kit je progutao čovjeka pa ga ispljunuo nakon 40-ak sekundi natrag u ocean. Pomislio je da će umrijeti, no preživio je. 

Amerikanac Michael Packard (56) nalazio se 10 metara ispod površine mora kada ga je progutao grbavi kit. Prijatelj ga je odvezao u bolnicu gdje su mu ustanovili ozlijede mekog tkiva na nozi.

Metro piše da je Packard proveo gotovo minutu u grbavom kitu. Kaže da mu je prva pomisao bila kako ga je uhvatila velika bijela psina: “Pomislio sam, to je to, umrijet ću”.

Shvatio je da ne osjeća kitove zube

Razmišljao je, kaže, samo o svojim sinovima, koji imaju 12 i 15 godina. No, onda je shvatio da ne osjeća kitove zube te se počeo komešati i osjetio je da kit u neugodi maše glavom. Nakon 40-ak sekundi, ispljunuo ga je natrag u ocean. “Vidio sam svijetlo i kit je počeo mahati glavom i onda sam bio vani, u vodi”, kaže Packard.

Objasnio je kako nije mogao vjerovati da je izašao živ iz te situacije. Josiah Mayo, Packardov kolega, vidio je špricanje vode kada je kit izašao na površinu i izbacio Packarda. Izbavio ga je iz mora i odvezao u bolnicu, gdje su mu doktori ustanovili oštećenja mekanog tkiva na nozi, no sada se dobro osjeća.

VIDI OVO: Je li priča o Joni istinita? Može li čovjek preživjeti tri dana u utrobi ribe?

Grbavi kit je vjerojatno slučajno progutao čovjeka

Stručnjaci smatraju da je kit vjerojatno bio mlad i da je slučajno progutao Packarda dok je lovio male ribe.

“Sudeći po onome što se dogodilo, to je sigurno bila pogreška od strane grbavog kita”, komentirala je Jooke Robins iz Centra za obalne studije u Provincetownu.

Rekla je da kitovi nisu agresivne životinje, posebno prema ljudima. Dodala je da nikad nije čula da se ovakvo nešto dogodilo i da se puno stvari trebalo poklopiti da se nađete na putu kita koji traži hranu.

Ovaj događaj je dokaz da je priča o Joni itekako istinita!