Koji su znakovi drugog dolaska Isusa Krista?

Tijekom radijskog intervjua dva dana nakon potresa i tsunamija koji je prozrokovao ogromna razaranja, voditelj je upitao nije li to možda znak drugog Kristovog dolaska. To je važno pitanje u svjetlu onoga što je Isus rekao u Matejevom evanđelju, 24. poglavlju.

Kada su Ga apostoli upitali: “Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega dolaska i svršetka svijeta?” (Matej 24,3), Isus je dao šest znakova Njegova drugog dolaska (Matej 24,4-14). Drugi možemo nazvati Prirodne katastrofe (Matej 24,7-8): “Bit će gladi i potresa po raznim mjestima. Ali sve je to samo početak trudova.”

Kada je žena trudna, po kalendaru zna vrijeme kada će beba izaći. Njezino tijelo šalje signale kako se dan približava. Ti signali se nazivaju porođajnim mukama. Započinju s manjim intenzitetom i niskom učestalošću. Nekada traju i po nekoliko dana te iznenada prestanu. Mogu započinjati i nestajati nekoliko puta (lažni trudovi). No kako vrijeme prolazi, oni postaji ozbiljniji. I tada je tempo spor i odmjeren. Vremenom bolovi postaju učestaliji i intenzivniji. Na kraju trudovi postaju sve jači i u jednom trenutku se rodi beba.

Nešto slično će se dogoditi na kraju vremena. Nadolazeće Kristovo kraljevstvo će doći nakon sedam godina stradanja i svijeta u porođajnim mukama. Najjasnija slika toga prikazana je u sedmogodišnjem periodu koje nalazimo u Otkrivenju 6.

”Znakovi” koje vidimo nas podsjećaju da je u svijetu sve više zla. A slika ”porođajnih muka” nas uči da postoji tijek ili tempo svjetskih događaja koje kontrolira Otac Nebeski. Ne možemo biti sigurni kako se određena tragedija uklapa u veću proročansku sliku. Reći ”ne znam” ne može zadovoljiti našu znatiželju, no puno je bolje nego da se pretvaramo kako znamo nešto što samo Bog zna.

Autor: Ray Pritchard

NAJNOVIJE!