Ako je vaša vjera u Boga kolebljiva, dobro je poslušati ovaj savjet

Kako biste trenutno opisali svoju vjeru? Je li jedan dan gore, a drugi dolje? Ako je vaša vjera u Boga kolebljiva, dobro je poslušati ovaj savjet!

Jakovljeva poslanica sadrži praktične savjete za one čija vjera fluktuira zbog teških okolnosti. Kada počnemo sumnjati u Boga i u Njegovu Riječ onda smo kao valovi – nestalni i nestabilni.

Jakov kaže da je kolebljiv čovjek nestabilan u svojim načinima te da ne treba očekivati da će primiti bilo što od Boga. Biti kolebljiv je neprestano mijenjati mišljenje.

Možda počnemo sa snažnom vjerom i povjerenjem u Boga, ali kako vrijemo prolazi, a teške situacije se nastavljaju, počnemo sumnjati u Božje obećanje.

PROČITAJTE: Bog nagrađuje one koji se uzdaju u Njega

Sumnja i preispitivanje nisu nužno iste stvari. Preispitivanje je želja za dobivanjem više informacija kako bi bolje razumjeli što nam je Bog rekao. Sumnja, u drugu ruku, uključuje vjerovanje u ono što vidimo, osjetimo i mislimo umjesto u ono što znamo da je On rekao.

Prirodno je preispitivati neke stvari kada smo odjednom u teškoj situaciji. Bog razumije naše muke i želi da Mu se obratimo s našim bolima i zbunjenosti. Ponekad On mora promijeniti smjer naših misli podsjećajući nas na Svoju istinu ili Svoju prošlu vjernost koju nam je iskazao u sličnim situacijama.

Iako možda ne razumijemo sve što Bog čini tijekom naših iskušenja, možemo se pouzdati u ono što nam jest otkrio: Iskušavanje naše vjere rađa izdržljivost i duhovnu zrelost te nam daje nešto što nam nedostaje.

S tim na umu možemo vjerovati da će Gospodin kroz našu situaciju ostvariti Svoju dobru i savršenu volju – i možemo se radovati načinima na koje će nas promijeniti.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!